Tik Tak Slaap (1,5+) in première tijdens Festival 2 Turven Hoog

0

Tik Tak Slaap is de eerste peutervoorstelling van Feikes Huis en is gemaakt door Sanne Zweije en gaat in première tijdens Festival 2 Turven Hoog.

In Tik Tak Slaap toveren actrice Lotte Vogel en componiste Manna Horsting een ladenkast om tot een huis vol verrassende kamers en verdiepingen. Met een kleine pop, mooie beelden en grappige geluiden vertellen zij het verhaal van Pop die bang is in het donker en Moeder die maar niet aan zichzelf toekomt. Een lieve, grappige en vaak herkenbare voorstelling voor piepjong en poepie oud. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf twee jaar.

Sanne Zweije is een jonge theatermaker en maakt zowel voorstellingen onder haar eigen naam als bij diverse jeugdtheatergezelschappen. Haar poëtische verhalen en grappige stijl ontroeren en inspireren jong en oud. Volwassenen laat ze kijken door kinderogen en kinderen benadert ze als volwassen. Geloven in jezelf, ongeacht wat een ander denkt of vindt is een thema dat vaak terugkomt in haar werk. De vorm waarmee ze vertelt is altijd anders.

Credits
Concept en regie: Sanne Zweije,
Spel: Lotte Vogel,
Vormgeving: Andrea Dröes,
Kostuum: Joost van Wijmen,
Compositie & live muziek/geluid: Manna Horsting,
Co-productie: Feikes
Huis en Festival 2 Turven Hoog,
Boekingen: Bureau vanaf 2

Vijfde editie van Festival 2 Turven Hoog op locatie Haarlem
Op maandag 6 april (2e paasdag) is het weer Festival 2 TURVEN HOOG op locatie Haarlem! Het is alweer de vijfde editie van het avontuurlijkste theaterfestival voor families met jonge kinderen van 1 t/m 6 jaar, dat jaarlijks plaats vindt in de Toneelschuur en de Philharmonie. Festival 2 Turven Hoog staat voor zinnenprikkelende, bijzondere en ook veel nieuwe voorstellingen en installaties/workshops voor de kleinsten, de allerkleinsten, de aller allerkleinsten, voor volwassenen, enfin…voor iedereen.

Het festival opent om 9.00 uur met een Theater Paasontbijt (uitverkocht) in het café van de Toneelschuur. Vervolgens kun je genieten van wervelende dans met livemuziek in Wonderzoekers van Anne-Beth Schuurmans, je verbazen over de brutale grapjas Ipad in Aaipet, meeleven met de moeder van bange Pop in Tik Tak Slaap en meezoeken naar schatten in Eiland. Of speel mee in de betoverende droomwereld van Glimp door Oorkaan.

In de Kunstspeeltuin met installaties en workshops in de foyer van de Philharmonie kun je eindeloos spelen in een meubelbende of in de magische onderwaterwereld en mooie dingen maken samen met je ouders. De Kunstspeeltuin is GRATIS toegankelijk.

Speeldata TIK TAK SLAAP:
zo 29 mrt 09.30 uur Muzipo Breda
zo 29 mrt 11.00 uur Muzipo Breda
vr 3 apr 10.00 uur De Nieuwe Regentes Den Haag Festival 2 Turven Hoog op Locatie
vr 3 apr 11.30 uur De Nieuwe Regentes Den Haag Festival 2 Turven Hoog op Locatie
zo 5 apr 11.00 uur De Krakeling Amsterdam PREMIERE Festival 2 Turven Hoog op Locatie
zo 5 apr 15.00 uur De Krakeling Amsterdam Festival 2 Turven Hoog op Locatie
ma 6 apr 11.00 uur Toneelschuur Haarlem PERSPREMIERE Festival 2 Turven Hoog op locatie
ma 6 apr 15.00 uur Toneelschuur Haarlem Festival 2 Turven Hoog op Locatie
ma 13 apr 11.00 uur Ostade Amsterdam Festival 2 Turven Hoog op Locatie
di 14 apr 11.00 uur Ostade Amsterdam Festival 2 Turven Hoog op Locatie

In seizoen 2015/2016 volgt de rest van de tournee. Kijk voor meer informatie op www.feikeshuis.nl.

Informatie en kaartverkoop
Informatie over alle voorstellingen en kaartverkoop via www.toneelschuur.nl en www.theater-haarlem.nl.
Voor meer achtergrondinformatie over het festival zie www.2turvenhoog.nl.