Dichten op het Landje van De Boer in Overveen: Haiku op locatie

0

Kom zelf haiku’s dichten onder de bloeiende appelbomen op het Landje van De Boer (Bloemendaalseweg 18) in Overveen.

Op zondag 19 april, van 14:00 – 17:00 uur, kun je ervaren wat het ontbottende voorjaar losmaakt in jouw eigen dichtader. Er is dichterlijke begeleiding door Elbrich Fennema aanwezig. De toegang is gratis.

Dichten is hot. Een haiku is een dichtkunstvorm, geschreven in drie regels waarvan de eerste regel 5, de tweede regel 7 en de derde regel weer 5 lettergrepen telt. Op een speelse manier zelf haiku’s maken leert je veel over ritme, vorm en inhoud. Als je het eenmaal onder de knie hebt, kan het zelfs verslavend zijn.

In Japan, de bakermat van de haiku, is bloesem in het voorjaar voor dichters het ultieme symbool van kortstondige schoonheid.

Info
Zondag 19 april, van 14:00 – 17:00 uur
Landje van De Boer, Bloemendaalseweg 18 in Overveen
Deelname is gratis

Meer informatie via: www.bibliotheekzuidkennemerland.nl en www.landjevandeboer.nl.