Starring#23: Sarah’s partijtje

Online event over taboe op zelfdoding

0

De 23ste editie van de jaarlijkse jongerenproductie Starring# kan helaas niet live gespeeld worden. Daarom is er een nieuw plan geregisseerd en bedacht door Jessie L’Herminez. Het eindresultaat is een hoorspel waarin dertien jongeren woorden proberen te geven aan het taboe zelfdoding.

Dit hoorspel wordt gepresenteerd tijdens een eenmalig online event op woensdag 21 april, 19.30 uur. Meteen na afloop is een digitale aftertalk met makers, deelnemende jongeren en expert(s) vanuit de geestelijke gezondheidszorg. Publiek kan hierbij vragen stellen en reageren via de chat.

Bij deze productie wordt ook een korte “making of documentaire” gemaakt door de deelnemende jongeren.

Het online event van Starring# is gratis toegankelijk, maar geïnteresseerden moeten wel reserveren via www.toneelschuur.nl/starring

De eerste 100 bezoekers, die uiterlijk 14 april hebben gereserveerd, krijgen een speciaal “troostpakketje ” thuis gestuurd, om de avond optimaal te kunnen beleven.

Iedereen die gereserveerd heeft krijgt op 21 april de link naar het online event en de making of documentaire via e-mail toegestuurd.

Over Starring# 23: Sarah’s Partijtje
Het is het zijn. En het niet zijn. Dat mag er zijn. Jij mag er ook niet zijn. Dat is jouw keus. Je eigen verantwoordelijkheid. Jouw leven. Niet het mijne. Maar we missen je wel.

In Starring# 23: Sarah’s Partijtje proberen dertien jongeren woorden te geven aan het taboe zelfdoding.

Deze voorstelling om naar te luisteren is een herdenkingsdienst die via de oren jouw verbeelding binnendrijft, een bezinningsmoment vol voordrachten, poëzie en zang.

Wees welkom op deze bijeenkomst ter nagedachtenis aan de te jong overleden toneelschrijfster Sarah K. die zichzelf het leven benam. De jongeren proberen het onbespreekbare bespreekbaar te maken in een wereld waar het lijkt alsof er geen ruimte is voor de donkere kant van het bestaan. Maar voelen mensen zich niet méér (h)erkend, als je laat zien dat je ook ongelukkig mag zijn? Als ook de minder mooie kanten van het leven een plek krijgen? De jongeren gaan op zoek naar het onbevattelijke door te verdwijnen in de fantasie, die uiteindelijk de grootste troost lijkt te bieden.

regie Jessie L’Herminez met teksten van Sarah Kane, A.A Milne, Jessie L’Herminez en anderen met Zenna Alberts, Maarten Alphenaar, Brecht Bonnet, Max Bouwmeester, Esmée van Goinga, Yara Korver, Johannes Beyen , Yorick IJssendoorn, Julliët Philipsen, Jules Boisseau, Chinique Qureshi, Marije Spruijt Luisa van der Weele chef d’équipe Eva Nijs decor + kostuum Lisanne Bovée dramaturgie advies Belle de Wit concept begeleiding Koen Tachelet muzikale regie en begeleiding Hellen Vissers, Leonie Bos productie, techniek en publiciteit Toneelschuur Producties  publiciteitsfoto Heleen Vink

Denk je aan zelfmoord of maak je je zorgen om iemand? Praten over zelfmoord helpt en kan anoniem via de chat op www.113.nl of telefonisch op 113 of 0800-0113.

Over Starring#
Starring# is de jaarlijkse theatervoorstelling van Toneelschuur Producties voor en door jongeren uit Haarlem en omgeving, geregisseerd door een jong regietalent. Voor talentvolle, jonge regisseurs zoals Daria Bukvic, Casper Vandeputte, Olivier Diepenhorst en Loek de Bakker vormden hun versies van Starring# een eerste kennismaking met Toneelschuur Producties. Jongeren in de leeftijd van 15 t/m 21 jaar, soms met, soms zonder spelervaring, kunnen aan den lijve ondervinden hoe een theaterervaring tot stand komt.

JESSIE L’HERMINEZ (1990) studeerde Theaterdocent aan de Academie voor Theater in Tilburg en studeerde in 2019 af aan de Regie Opleiding van de Academie voor Theater en Dans op de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. In haar afstudeerjaar maakte Jessie  Shopping and Fucking van Mark Ravenhill.  Haar tweede afstudeervoorstelling Een Carnaval maakte zij met professionele- en amateurspelers. Dit  werd een mogelijk antwoord op Shopping and Fucking. Ook liep zij stage bij Woyzeck, regie Johan Simons bij het Burgtheater in Wenen. Tijdens het laatste jaar aan de Regie Opleiding ontdekte zij dat ze als regisseur specifiek verlangt naar acteurs die hun tekstuele ambacht sterk kunnen combineren met hun fysieke vaardigheden.

In het najaar van 2019 onderzocht Jessie in het Schuur Atelier: Mag ik mijzelf aan uw voeten leggen hoe zij een eigen expressionistische en fysiek technische speelstijl kon ontwikkelen. In het voorjaar van 2020 zou Jessie ook Starring #23 regisseren, de jaarlijkse productie voor en door jongeren. Deze is vanwege het coronavirus uitgesteld naar 2021.

Omdat live spelen vanwege de coronamaatregelen ook dit voorjaar nog niet mogelijk is, is er een nieuw plan bedacht door Jessie. Eindresultaat is een hoorspel waarin dertien stemmen  van jongeren samenkomen om woorden te geven aan het taboe zelfdoding.

Jessie is een van de vaste makers bij Toneelschuur Producties in de nieuwe Kunstenplanperiode 2021-2024.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelExtra sponsorgeld voor evenementen en festivals in Noord-Holland
Volgend artikelPro-life demonstratie niet volgens de regels
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.