Ons Tweede Thuis nieuwe eigenaar voormalige locatie Heemstede

0

Het Spaarne Gasthuis heeft de verkoopovereenkomst voor locatie Heemstede getekend met Stichting Ons Tweede Thuis. Op 31 maart vindt levering van de locatie plaats aan de nieuwe eigenaar. Marijntje Wetzels, bestuurslid van het ziekenhuis, zal dan symbolisch de sleutel van het pand overdragen aan Roel de Bruijn, bestuurder van Ons Tweede Thuis. Op 1 april 2021 is Ons Tweede Thuis officieel de nieuwe eigenaar.

Ons Tweede Thuis is met ruim 2500 cliënten, verdeeld over zo’n 80 locaties een grote regionale zorgorganisatie die zich richt op de zorg voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel of autisme. De stichting bestaat al meer dan 50 jaar en is actief in de regio Amstelland en de Meerlanden, Haarlem en Amsterdam. De missie van Ons Tweede Thuis: mensen kunnen zich ontwikkelen, zo veel mogelijk zelf keuzes maken, zo lang mogelijk zelfstandig blijven en zo veel mogelijk mee doen in de samenleving.

Gebruik Ons Tweede Thuis van de huidige locatie
Ons Tweede Thuis is al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie voor bestaande zorg en ondersteuning die de organisatie biedt. Met het voormalig gasthuis Heemstede is deze plek gevonden. De zorgorganisatie wil in het huidige grotendeels leegstaande ziekenhuisgebouw zorg en dienstverlening aan haar cliënten realiseren in combinatie met een eerstelijns gezondheidscentrum. Hierbij kijkt de organisatie ook naar mogelijke verdere groei van dit centrum zodat een mooi breed zorgaanbod wordt geboden.

Roel de Bruijn bestuurder Ons Tweede Thuis: “We zijn blij dat we de nieuwe eigenaar zijn van dit pand. Het is gelegen op een fantastische plek: midden in een bruisende woonwijk met veel groen. Een ideale plek om zowel mensen met en zonder beperking te laten samenwerken. Een plek waar iedereen kan meedoen binnen de eigen mogelijkheid. Ik zie het al voor me. In de komende periode gaan we met verschillende mensen en partijen in gesprek om een stevig toekomstbestendig plan te maken voor deze unieke locatie.

Het Spaarne Gasthuis wenst Ons Tweede Thuis veel succes toe op deze prachtige nieuwe locatie.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHaarlems nieuwste bioscoop de FilmKoepel opent eind 2021 haar deuren
Volgend artikelNieuw boekje over Boedapester-trams van NZH
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.