De Philharmonie organiseert live concerten in Haarlemse verzorgingshuizen

0

Philharmonie Haarlem verzorgt onder de naam ‘Balkonscènes’ korte live concerten van het TenToon Ensemble, Vincent van Amsterdam, Niki Jacobs en Hanneke Drenth in verschillende verzorgingshuizen in en rond Haarlem. De concerten vinden plaats t/m 26 maart 2021.

Nu de coronaregels voor de verzorgingshuizen een klein beetje versoepelen kan Philharmonie Haarlem zorgen voor wat warmte en inspiratie. In verschillende verzorgingshuizen kunnen ouderen vanaf hun balkon, hun huiskamer of een andere geschikte setting, genieten van korte live concerten.

Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem werkt al enkele jaren samen met verzorgingshuizen in de regio Kennemerland. Sinds 2018 worden er regelmatig concerten gestreamd vanuit de Philharmonie die dan op een scherm te volgen zijn voor mensen in de instellingen. Dit jaar waren er weinig concerten om te streamen. Daarom zet de Philharmonie graag een extra stap en biedt dankzij de bijdrage van Fonds Podiumkunsten live uitvoeringen aan. Op deze manier hebben de artiesten de mogelijkheid om betaald hun beroep uit te oefenen. Niki Jacobs reageerde op dit initiatief met de uitspraak ‘goed voor de ziel!’

De huizen die worden getrakteerd op een live concert zijn Kennermerhart De Rijp, Kennemerhart Janskliniek, Kennemerhart Schoterhof, Fleurâge Residences en Woonzorgcentrum De Heemhaven.

Wat Balkonscènes
Wanneer t/m 26 maart 2021
Waar Vijf verzorgingshuizen in en rond Haarlem

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelDown door corona?
Maatschappelijk werk biedt hulp
Volgend artikelKeukenhof opent virtueel: “We brengen de tulpen bij jou thuis!”
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.