Monopoly roept bewoners van Monopoly-straten in Haarlem op om te stemmen op nieuwe Algemeen Fonds-kaarten

Monopoly lanceert op World Monopoly Day speciale verkiezingen om Algemeen Fonds-kaarten te vernieuwen

0

Bewoners van de Barteljorisstraat, Zijlweg en Houtstraat in Haarlem én de bewoners van alle andere Nederlandse straten die voorkomen in het Monopoly-bordspel vinden vandaag een bijzondere rode envelop op hun deurmat. In die envelop treffen zij een officiële Monopoly-stempas en een campagneposter aan, met een persoonlijke oproep van Monopoly om tussen 19 maart en 9 april 2021 te stemmen in de allereerste officiële Monopoly-verkiezingen.

Als echte bewoner van een Monopoly-straat wilt Monopoly hen persoonlijk aanspreken. Het doel van de verkiezingen: de vernieuwing van de Algemeen Fonds-kaarten. Na meer dan 85 jaar zijn die namelijk toe aan een update, zodat ze beter aansluiten bij de huidige samenleving.

De Monopoly-straatbewoners kunnen volgens Monopoly kiezen: stemmen, of per huis of hotel dat ze bezitten aan die straat M10 aan reparatiekosten betalen. Grapje, natuurlijk. Maar de vernieuwing van de Algemeen Fonds-kaarten heeft wel een serieuze reden: met onderwerpen als schoonheidswedstrijden, doktersrekeningen en lijfrentes valt namelijk niet te ontkennen dat ze toe zijn aan een refresh. En als je het turbulente 2020 daarbij optelt, is al helemaal te stellen dat het hoog tijd wordt dat de kaarten beter aansluiten op de moderne samenleving.

Nadat ze hun stem hebben uitgebracht, kunnen de bewoners van de Monopoly-straten de campagneposter uit de rode envelop op hun raam plakken, zodat iedereen die langsloopt kan zien dat de verkiezingen plaatsvinden. De Monopoly-straatbewoners zijn namelijk niet de enigen die mogen stemmen. Iedereen die dat wil, kan tussen 19 maart en 9 april 2021 stemmen en zo bijdragen aan de nieuwe versie van het bordspel. Monopoly vraagt fans van het bordspel na te denken over wat er echt toe doet in hun leven. Zij kunnen vervolgens het vernieuwde Monopoly-bordspel hierop laten aansluiten door hun favorieten te kiezen uit kaarten als ‘Je helpt je buurvrouw met haar boodschappen’, ‘Je organiseert een buurtfeestje’ en ‘Je bent vrijwillig huiswerkbegeleider’.

Marijn ter Hofsté, Brand Manager van Hasbro Gaming: “De wereld is behoorlijk veranderd sinds Monopoly 85 jaar geleden voor het eerst werd geïntroduceerd. We vonden 2021 het perfecte moment om fans de kans te geven om de wereld te laten zien wat er in het echte leven toe doet door te stemmen op nieuwe, moderne Algemeen Fonds-kaarten. Ook wilden we de trotse bewoners van de Monopoly-straten persoonlijk oproepen om te stemmen. Hun stem mag uiteraard niet ontbreken. We zijn ontzettend benieuwd naar de resultaten!

Prijs en verkrijgbaarheid
Het nieuwe Monopoly-bordspel, mét de moderne Algemeen Fonds-kaarten, is vanaf het najaar van 2021 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 29,99 euro.

Stemmen op de nieuwe Algemeen Fonds-kaarten kan tussen 19 maart en 9 april 2021 via www.monopolyverkiezingen.nl. Blijf op de hoogte van nieuws over de Monopoly-verkiezingen en de winnende kaarten via Hasbro Gaming’s Instagram, Twitter en YouTube.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelNBE & jongNBE met livestream vanuit Philharmonie Haarlem
Volgend artikelStart Nationale Diabetes Challenge
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.