Op zaterdag 18 september 2021 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 180 landen. Vorig jaar hebben er over de hele wereld ruim 20 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 77.000 stuks zwerfvuil opgehaald. JCI Kennemerland organiseert dit jaar de opruimactie in Schalkwijk, Haarlem. Help je mee?

World Cleanup Day is een wereldveranderend idee met een bescheiden oorsprong. Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Op 18 september komen vrijwilligers in 180 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet.

Schalkwijk schoon
Schalkwijk, het grootste van de gemeente Haarlem, gaan we aanpakken op 18 september. JCI Kennemerland zorgt voor het gereedschap en dat het verzamelde afval wordt opgehaald door Spaarnelanden. Jij hoeft alleen gezellig een wandeling te maken en het zwerfvuil te verzamelen.

Speciaal voor de Kinderen
We maken er een groot feest van! Zo hebben we ook een bingokaart waarmee de kinderen een lekker ijsje kunnen scoren. De bingokaart dient samen met de prikstok en afvalzak ingeleverd te worden.

Praktische informatie
We verzamelen om 10.00 bij MooiZooi (Terschellingpad 2) in Schalkwijk. Vanuit daar verspreiden we en worden er verschillende routes gelopen. Rond 12.00 eindigen we deze leuke dag. Voor de koffie, thee, prikstokken en afvalzakken wordt gezorgd. Doe je mee? Schrijf je dan in op www.jci-kennemerland.nl/world-cleanup-day.

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.000 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is. Wil jij ook bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een Kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelLezingen ‘Van Container naar Circulariteit’ – serie van drie avonden in kader expositie in ABC
Volgend artikelOpen Monumentendagen in Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.