Dit weekend openen talloze monumenten in de binnenstad van Haarlem hun deuren voor het publiek tijdens de Open Monumentendagen. Ontdek op eigen gelegenheid of onder leiding van een stadsgids de verhalen over de panden en hun (vroegere) bewoners.

Laat je verrassen
Hodshon Huis, het Magdalenaklooster, Paviljoen Welgelegen, Openluchtzwembad de Houtvaart, Molen de Adriaan; het is een greep uit de monumentale panden die op 11 en 12 september te bezichtigen zijn.

Naast de openstellingen worden er ook diverse activiteiten georganiseerd. Wandel bijvoorbeeld mee tijdens een stadswandeling, sluit aan bij een exclusieve rondleiding, luister naar orgelmuziek of beklim een van de kerktorens. Speciaal voor blinden en slechtzienden wordt er dit jaar bovendien de rondleiding ‘Het voelbare verleden van het Haarlems stadhuis’ georganiseerd.

Bij alle deelnemende monumenten vind je vrijwilligers of informatieboekjes die je meer vertellen over de functie en architectuur, of die de verschillende activiteiten begeleiden. In totaal kun je meer dan 35 monumenten bezoeken. Een perfecte gelegenheid om je vertrouwde stad op een heel andere manier te leren kennen!

Haarlemse monumenten in Instagram-guide
Ter promotie van de Open Monumentendagen heeft Haarlem Marketing een Instagram-guide ontwikkeld. Hierin lees je meer achtergrondinformatie over deelnemende monumenten en raak je geïnspireerd door mooie beelden.

Coronaproof
Natuurlijk staat ook tijdens de Open Monumentendagen veiligheid voorop. Voor het bezoeken van een aantal monumenten is vooraf reserveren verplicht. Voor andere monumenten geldt een maximum aantal bezoekers dat tegelijkertijd in een pand aanwezig mag zijn om zo de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen. Zo zorgen we ervoor dat iedereen genoeg ruimte heeft om op een veilige manier de monumenten te bezichtigen en aan activiteiten deel te nemen.

Meer informatie
Een overzicht van de deelnemende monumenten en activiteiten vind je op www.openmonumentendag.nl/haarlem. Via deze website kun je indien nodig ook een tijdvak reserveren. VVV Haarlem (Grote Markt 2) is op zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur en speciaal voor de Open Monumentendagen op zondag van 12.00 tot 16.00 uur. Hier kun je ook terecht voor last minute reserveringen.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHelp mee met de World Cleanup Day 2021
Volgend artikelSterk in Onderwijs van start bij Inholland Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.