In het kader van de expositie van ‘Container naar Circulariteit’ organiseert het ABC een serie van 3 lezingen/presentaties in september. Zo zijn op woensdagavond 15 september Hans van Eeden en Remko van Heummen van Her-architecten hier te gast. Op woensdagavond 22 september treden Gabriela Dalhoeven (Vitaal Architectuur), Sandra Risseeuw (SA Design) en Miranda Atsma (OptimaVorm) op. Donderdag 30 september is het spreekgestoelte voor Peter Fraanje, consultant duurzaamheid en circulaire economie bij TNO in Utrecht.

Toegang: 5 euro (ABC-vrienden, MuseumKaart, Haarlempas 3 euro) en alleen online verkrijgbaar via deze link.

LET OP: het ABC hanteert aan de deur een corona-toegangscontrolebeleid. Dat gebeurt met de Corona Check Scanner. Aan de deur dien je de Nederlandse QR code te tonen, waaruit blijkt of je een vaccinatie, recente test of doorgemaakte Covid-19 hebt. Een geprinte QR-code mag ook, maar zorg ervoor dat deze leesbaar is (papier niet vouwen!). Zonder geldige QR-code helaas geen toegang.

Woensdagavond 15 september: ‘Van BakkeRij naar Veerplas’
locatie: ABC, Groot Heiligland 47; inloop 19.30 uur; aanvang 19.45

Een presentatie door Hans van Eeden en Remko van Heummen (HER-architecten) over circulair ontwerpen en het proces dat daarbij komt kijken. Over hun presentatie schrijven Her-architecten: “De tentoonstelling in het ABC heet ‘Van Container naar Circulariteit’. Deze gaat over de zoektocht om te komen van de huidige lineaire economie naar een circulaire economie. Een zoektocht die wij allen moeten gaan. De titel van onze lezing is ‘Van BakkeRij naar Veerkwartier’. De BakkeRij is een bedrijfsverzamelgebouw dat bestaat uit 60 zeecontainers. Het Veerkwartier wordt een circulair en energieneutraal strandpaviljoen aan de Veerplas. In ‘Van BakkeRij naar Veerkwartier’ vertellen wij over de zoektocht in onze architectenpraktijk naar de ‘juiste’ keuzen in het ontwerpproces. Die zoektocht is zeker niet lineair, maar kent vele argumenten, beperkingen en … kansen!”

Woensdag 22 september: ‘Biobased materialen’
locatie: ABC, Groot Heiligland 47; inloop 19.30 uur; aanvang 19.45

Gabriela Dalhoeven Tellería (Vitaal Architectuur), Sandra Risseeuw (SA Design) en Miranda Atsma (OptimaVorm) vertellen over onder meer ‘Circulaire Biobased materialen in en uit de aarde, van experiment tot innovatie’, zoals mycelium, leem en bijzondere toepassingen daarvan. Meer info volgt

Donderdag 30 september: Circulair Bouwen
locatie: ABC, Groot Heiligland 47; inloop 19.30 uur; aanvang 19.45

Een lezing van dr. ing. Peter Fraanje. Peter Fraanje is consultant duurzaamheid en circulaire economie bij TNO in Utrecht. Sinds 1987 werkt hij aan een duurzame, innovatieve en circulaire bouwindustrie. Meer info volgt

Tickets alleen online verkrijgbaar via deze link.

ABC Architectuurcentrum Haarlem Groot Heiligland 47 – 2011 EP Haarlem

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelInloopuur voor mensen met chronische rugklachten
Volgend artikelHelp mee met de World Cleanup Day 2021
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.