SDG Action Day 25 sept 2021: Alle kinderen veilig op school

0

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op 24 en 25 september en is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen). We geven deelnemers inzicht in waar we staan met de SDG’s, welke doelen extra aandacht vragen en hoe we gezamenlijk extra stappen kunnen zetten om deze dichterbij te brengen.

De lokale Action Day op 25 september in Haarlem wordt georganiseerd door stichting Stedenband Haarlem-Mutare. Veilig en goed onderwijs is een belangrijke sleutel voor een duurzame en inclusieve samenleving. In Nederland is de stedenband actief met het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s voor het basis en middelbaar onderwijs rond wereldburgerschap.

U bent welkom op zaterdag 25 september van 11.00 tot 16.00 uur in Debatcentrum de Pletterij, Lange Herenvest 122 te Haarlem.
De workshop wordt gegeven van 12.00 tot 13.00 uur.

Op de SDG action Day wordt in het Debatcentrum de Pletterij een workshopmiddag georganiseerd over de onderwijsprogramma’s van de Stedenband Haarlem Mutare. Je kunt kennis maken met het nieuw ontwikkelde Serious Game de Antibullyer, dat cyberpesten op de middelbare school bespreekbaar maakt. Heel bijzonder is dat het spelconcept in wedstrijdverband is ontwikkeld met studenten uit Polen, Ierland, Portugal en Duitsland in Europees verband met ondersteuning van het Erasmus+ onderwijsprogramma.

Ook kun je kennismaken met onze andere onderwijsprogramma’s over wereldburgerschap:

Wilt U neer informatie over de landelijke activiteiten van SDG Nederland? Op vrijdag 24 september zal de nationale SDG Action Day weer virtueel plaatsvinden. Met in de ochtend een programma vol inspirerende sprekers, en in de middag maar liefst 27 uiteenlopende workshops over de SDG’s om uit te kiezen.

Bekijk alle details op:

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelMeet & Greet avond met Wilma Geldof
Volgend artikelKorenlint gaat niet door, Zang en Vriendschap zingt wel door
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.