Leerlingen van College Hageveld geven lezing in Museum Haarlem

0

Het leek Lisa Rengers en Jasmijn Schutte een goed plan om voor hun maatschappelijke stage met hun eigen omgevingsgeschiedenis aan de slag te gaan. Zij waren benieuwd naar de verhalen achter de objecten die zij in het museum en in de stad aantroffen.

De meiden hebben samen een object uitgezocht en zullen hierover op zondag 8 juli in Museum Haarlem een lezing geven. Iedereen is van harte uitgenodigd om hiernaar te komen luisteren. De lezing is gratis, maar voor het museumbezoek geldt de normale toegangsprijs.

In hun speurtocht naar een object mochten de leerlingen uit 4 vwo van het College Hageveld zelfs een kijkje in het depot van het museum nemen. Verder zijn zij in de Hoofdwacht, het Stadhuis, de Grote of St-Bavokerk en het Noord-Hollands Archief op onderzoek uitgegaan. Hier troffen Jasmijn en Lisa bijna overal kanonskogels. Hoe zijn deze hier gekomen, en welke verhalen zitten hier achter? Zij hebben ze verzameld en hebben een mooie knutselwerk gemaakt om deze verhalen uit te leggen en te verlevendigen.

Info
Datum: zondag 8 juli
Start lezing: 15:00 uur
Prijs: lezing is gratis. Museumbezoek is € 7, voor Museumkaarthouders gratis.
Om zeker te zijn van een plek is reserveren via info@museumhaarlem.nl gewenst.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)