Op vrijdagavond 24 september hebben we Wilma Geldof bij ons te gast in de winkel! Een Meet & Greet avond voor jongeren vanaf 12+, aanvang 19:00u.

Wilma Geldof zal geïnterviewd worden door middelbare scholier, en tevens onze zaterdagkracht, Heleen Kanters. Aanmelden voor deze avond kan in de winkel, via de telefoon 023-5318163 of de mail info@kiekeboek.nl.

Wilma Geldof is onder andere de schrijfster van Het meisje met de vlechtjes. Freddie is vijftien jaar als de oorlog uitbreekt. Haar moeder vangt dan al enkele jaren gevluchte joden uit Hitler-Duitsland op. In 1942 worden Freddie en haar oudere zus gevraagd om deel te nemen aan het gewapend verzet. De meisjes verleiden hooggeplaatste nazi’s en lokken ze het bos in, waar ze worden gedood door verzetskameraden. Dan krijgen de zusjes zelf een pistool, en Freddie slingert heen en weer tussen angst en moed, twijfel en trots. Gevaar voor verraad dreigt. Wie kan ze nog vertrouwen? En waarom sluit haar vriendje Peter zich niet aan bij hen aan? Het meisje met de vlechtjes is een indringend verhaal over verraad en vertrouwen, loyaliteit en liefde. Het is gebaseerd op het leven van Nederlandse jongste verzetsmeisje, Freddie Oversteegen, die samen met haar zus Truus voor een verzetsgroep werkte waar later ook Hannie Schaft deel van uitmaakte

Het andere boek van Wilma Geldof, Elke dag een druppel gif, is bekroond met de Thea Beckmann prijs.

Wilma Geldof schrijft sinds 2001 kinderboeken en in 2014 schreef ze haar eerste boek voor (jong)volwassenen. Wilma geeft schrijflessen, doet workshops en schoolbezoeken.

Kinderboekwinkel Kiekeboek
Gierstraat 29
2011 GA Haarlem

- Advertentie -
Vorig artikelBelevingsdagen Haarlem brengen wensen in vervulling
Volgend artikelSDG Action Day 25 sept 2021: Alle kinderen veilig op school
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.