Koorschool Haarlem opent conferentie over vredesmissies Verenigde Naties

40 kinderen en het Nederlandse militaire orkest geven ‘call for peace’

0

Een muzikale clip opent op 29 maart 2021 de ‘Action for Peacekeeping’ (A4P) conferentie van de Verenigde Naties in New York. Deze bijeenkomst is een initiatief van António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Guterres vraagt aan de lidstaten van de VN om de collectieve betrokkenheid van de VN-vredeshandhaving te verstevigen en te vernieuwen. De A4P werd in 2018 onder het voorzitterschap van het Koninkrijk der Nederlanden in de VN Veiligheidsraad aangenomen.

De Koorschool Haarlem en het Nederlandse militaire orkest de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ nemen in samenwerking met het Ministerie van Defensie voor deze bijzondere gebeurtenis aanstaande zaterdag 20 maart in en voor het Vredespaleis in Den Haag een videoclip op.

In 2020 zou de Koorschool Haarlem samen met de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ optreden in het VN gebouw in New York in het kader van het 75 jarig bestaan van de Verenigde Naties. Vanwege de coronapandemie kon dit concert vorig jaar niet doorgaan. De organisatie van A4P heeft de Koorschool nu gevraagd om een clip op te nemen voor de opening van deze conferentie over vredesmissies.

De 40 jonge koorleden in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar maken de 4 minuten durende clip, begeleid door het militaire orkest Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ en leden van het Kathedrale Koor St. Bavo. De kinderen geven met de clip letterlijk een stem aan het belang van de VN en staan stil bij de verantwoording die Nederland binnen de VN neemt. De A4P conferentie wordt afgesloten met een online optreden van een jongeren musicalgroep uit Soedan.

Koorschool Haarlem
Op deze unieke en oudste Koorschool van Nederland krijgen basisschool leerlingen dagelijks zang en muziekles in de traditie van de Engelse koren en kathedrale koren. De leerlingen verzorgen jaarlijks in Nederland en daar buiten een groot aantal professionele concerten in kerken en concertzalen en zijn regelmatig te zien en horen tijdens televisie- en radioprogramma’s. In december 2020 werkte de Koorschool mee met het veelbekeken ‘’Thank You Xmas Wish’’, een online concert speciaal voor oud veteranen in de Verenigde Staten, zie youtu.be/RE3p-HGtDbI.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHaarlemse Priscilla van Ooijen start tijdens corona met haar onderneming in vers én plantaardig hondenvoer
Volgend artikelNBE & jongNBE met livestream vanuit Philharmonie Haarlem
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.