Aanhouding na poging straatroof

0

Een 16-jarige jongen uit Haarlem is woensdagavond rond 22:15 uur in het park aan de Martinus Nijhofflaan het slachtoffer geworden van een poging tot straatroof.

Het slachtoffer zat met twee vrienden in het park toen het drietal ineens werd aangesproken door twee jongemannen. De jongens wilden geld en de telefoons van de drie vrienden hebben. De Haarlemmer vroeg het tweetal waarom zij dit wilden en werd toen door één van hen bij zijn kraag gegrepen. Na wat duw- en trekwerk, gaf uiteindelijk één van de twee jongemannen het slachtoffer een harde klap in zijn gezicht en twee trappen.

Op dat moment gingen omstanders zich ermee bemoeien en vluchtte het duo in de richting van de Generaal Spoorlaan. De politie was inmiddels ook ingeschakeld en die zag op de Jan Gijzenkade twee personen lopen die voldeden aan het doorgegeven signalement. Toen de twee jongens de politieagenten in de smiezen kregen gingen ze er vandoor.

Eén van hen, een 16-jarige Haarlemmer, kon in de Scheldestraat worden aangehouden, de ander wist te ontkomen.