Start Nationale Diabetes Challenge

0

SportSupport organiseert vanaf donderdag 20 mei een Nationale Diabetes Challenge. Wandelen is een laagdrempelige manier van bewegen wat over een langere periode effectief blijkt.

De Nationale Diabetes Challenge duurt 20 weken en is voor inwoners van Haarlem met diabetes 1 of 2, prediabeten, COPD, obesitas of etalagebenen. Inwoners die aan hun conditie willen werken of spieren willen versterken zijn ook welkom. Het uiteindelijke doel is conditieverbetering, plezier in het wandelen te krijgen en het ontmoeten van nieuwe mensen.

In het begin wordt er gewandeld in groepjes van vier personen, in verband met de coronamaatregelen. De wandelingen zijn onder begeleiding van een wandeltrainer en professionals uit de zorg. Ook is er aandacht voor gezonde voeding. De eerste keer wordt er gestart vanaf SV Olympia, Henk van Turnhoutpad 1 om 19:00, parkeren is daar gratis.

Daarna zal er ongeveer om de vier weken op een andere plek gestart worden om de wandelingen afwisselend te houden. Het wandelen duurt tot ongeveer 20:00 uur. Kosten €20 voor 20x of €1 per keer, Haarlem Pashouders mogen gratis meedoen. Dit bedrag is inclusief een meting voor- en achteraf met uitleg, begeleiding tijdens de wandelingen, goody bag en een voorlichtingsavond gezonde voeding.

Voor informatie en aanmelding bel of mail met Lucia Grooff van SportSupport: e-mail: Lgrooff@sportsupport.nl of tel : 023 – 303 72 38.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelMonopoly roept bewoners van Monopoly-straten in Haarlem op om te stemmen op nieuwe Algemeen Fonds-kaarten
Volgend artikelDown door corona?
Maatschappelijk werk biedt hulp
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.