Vleermuisexcursie in Bennebroekbos bij Heemstede

0
Dwergvleermuis. Fotografie: Do van Dijck.
Dwergvleermuis. Fotografie: Do van Dijck.

Tijdens deze avondwandeling op zaterdagavond 27 augustus door het prachtige bos op de grens van Bennebroek en Heemstede ga je op zoek naar vleermuizen.

Het is de Nacht van de Vleermuis! Vleermuizen eng? Welnee, het zijn leuke dieren die bijzonder zijn omdat ze alleen bij schemer en in het donker actief zijn. De gids van Landschap Noord-Holland kan je er alles over vertellen.

Spannende nacht in het bos
Overdag is het fijn wandelen in het rustige Bennebroekbos. In de schaduw van de oude, grote bomen kunnen omwonenden en bezoekers ontspannen en tot rust komen. ’s Avonds nemen heel andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen. Al vliegend zoeken ze met hun radarsysteem naar muggen en andere vliegende insecten.

De geluiden die ze maken zijn onhoorbaar voor het menselijk oor, maar daar is de batdetector voor uitgevonden. Een speciaal apparaat waarmee de signalen van de langs vliegende vleermuizen voor ons hoorbaar worden.

Omdat elke soort zijn eigen geluid maakt kun je nu ook herkennen welke er over vliegt. De gids herkent die geluiden en neemt een aantal van deze detectoren mee, zodat je de vliegende jagers zelf kunt spotten.

Kinderen zijn van harte welkom. Trek stevige schoenen aan.

Info
Wanneer: zaterdagavond 27 augustus 2022 van 21:00 tot 22:30 uur
Vertrekpunt: Hoek Glipperweg met Swartsenburgerlaan; Glipperweg 4c, 2104 AK Heemstede; op de grens met Bennebroek
Reserveren is verplicht. Het is niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.
Zin om mee te gaan? Aanmelden op www.gaatumee.nl

 

 

 

- Advertentie -