Haarlems nieuwste bioscoop de FilmKoepel opent eind 2021 haar deuren

De gerenoveerde gevangeniskoepel wordt met de bioscoop, academisch onderwijs, een gamemuseum en horeca het nieuwe hart van Haarlem

0

Met een dronecamera die langs de bouwmachines scheert, kondigt de FilmKoepel zichzelf op Facebook en Instagram aan.

Eind 2021 opent in de voormalige Koepelgevangenis de nieuwste bioscoop van Haarlem met zeshonderd stoelen verdeeld over zes zalen. De renovatie van het historische pand is een initiatief van Stichting Panopticon, die zich als doel stelt om de Koepel en het gebied eromheen tot bloei te brengen. Naast de bioscoop zal het pand verder ingevuld worden door academisch onderwijs, een co-workingspace, een gamemuseum en horeca. De FilmKoepel wordt de derde locatie van de eigenaren van de populaire FilmHallen en de oudste bioscoop van de Amsterdam: The Movies.

Programmering
De Filmkoepel zal zich onderscheiden met een brede programmering: je kunt er terecht voor de mooiste nieuwe arthousefilms, het beste van Hollywood en alles daartussenin. Mede door het samenwerkingsverband met filmabonnement Cineville wordt de FilmKoepel een absolute aanwinst voor Haarlem. Met een Cinevillepas kun je onbeperkt naar de film in 44 filmtheaters door heel Nederland, waaronder ook stadgenoot de Filmschuur.

Rijksmonument
De FilmKoepel krijgt een stijlvolle, industriële uitstraling met verwijzingen naar film- en bioscoopgeschiedenis. Voor de realisatie van de bioscoop wordt wederom samengewerkt met architectenbureau J. van Stigt. Het architectenbureau was tevens verantwoordelijk voor het Hallen-complex in Amsterdam en staat erom bekend bij renovaties het historische karakter van het gebouw te respecteren. Net als de voormalige tramremise de Hallen in Amsterdam is de Koepelgevangenis een Rijksmonument.

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelKeukenhof opent virtueel: “We brengen de tulpen bij jou thuis!”
Volgend artikelOns Tweede Thuis nieuwe eigenaar voormalige locatie Heemstede
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.