Programma Toneelschuur januari

0

Het programma van de Toneelschuur voor januari 2017 ziet er als volgt uit:

POTTERS BEESTEN (familievoorstelling 8+)
SWARTE KUNST
Toneel / Niet te missen / première
wo 21 dec t/m zo 1 jan (beh za 24, zo 25, za 31 dec), 20.00 uur
ma 26 dec & zo 1 jan, 15.00 uur
Vijf verhalen van Beatrix Potter komen op toneel tot leven. Met poppen, verkleedpartijen, tekenfilm-acteren, kartonnen decors en muziek wordt de verbeelding geprikkeld. De theaterhit uit 1991: “Humor, bloeddorst en gekkigheid.” (NRC)

WEG
ANNE NEUTEBOOM
Kleintje Cabaret
di 3 jan, 20.00 uur
Anne Neuteboom serveert maatschappijkritiek zonder correcte dt-spelling. Pittig, maar met een frisse analytische blik. “Wat een talent!” (Volkskrant) “Expressief tot in haar vingertoppen.” (NRC)

MONA (10+)
NTJONG
Toneel / Jeugd / jongeren / Boek op toneel
wo 4 jan, 19.30 uur Laatste kaarten
Theatermonoloog geschreven voor en gespeeld door een elfjarig meisje. De Vlaamse schrijfster Griet Op de Beeck baseerde MONA op het personage uit haar bestseller ‘Kom hier dat ik u kus’.

EITJE (3+)
MAAS THEATER EN DANS
Toneel / Jeugd
do 5 jan, 11.00, 13.30 en 15.30 uur
na afloop gratis workshop
Een live actiefilm over één van de saaiste actiefiguren ooit: een eitje! Twee saaie mensen moeten deze actieheld bewaken. Gevaarlijk wordt het zeker, dus probeer dit vooral ook thuis.

LA MUSICA 2
THEATER UTRECHT
Toneel / Niet te missen
do 5 t/m za 7 jan, 20.30 uur
inleiding vr 6 jan, 19.45 uur
La Musica 2 van Marguerite Duras is een zinderend duet over een verzengende, vernietigende liefde. Gespeeld door de gelauwerde acteurs Ariane Schluter en Peter Blok.

KLUCHT (6+)
BONTEHOND
Toneel / Jeugd
zo 8 jan, 15.00 uur
Een vrolijk en ouderwets theateruitje voor kinderen. Vijf acteurs worden continu verliefd . Moeten zich steeds verstoppen en smoesjes verzinnen. Ze liegen en bedriegen totdat ze zelf niet meer weten op wie ze nou waren.

SPRINGENDE SPRUITEN DISCO (0+)
DJ BELLE!
Extra / Jeugd
zo 8 jan & zo 19 feb 16.00 uur
Swingen maar! DJ Belle zorgt voor een vrolijk discofeest in het café van de Toneelschuur. Van Michael Jackson tot K3 en Kinderen voor Kinderen. Alles komt voorbij tijdens de razendpopulaire Springende Spruiten Disco.

HET VERVOEGDE LEVEN
MUGMETDEGOUDENTAND / HA-HA HET LEVEN
Toneel / Persoonlijk & herkenbaar
di 10 & wo 11 jan, 20.00 uur
nagesprek 21:00 uur met schrijver Joost II Sickenga
Ontroerende biografie over een doodgewone, bijzondere vrouw (gespeeld door Alix Adams) uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw, die onze moeder of onze oma had kunnen zijn. Een vrouw met mooie en minder mooie herinneringen en zich niks voor kan stellen bij onze tijd.

DE VLUCHT VAN EEN GRANAATAPPEL
THEATER RAST
Toneel / Persoonlijk & herkenbaar / Première
do 12 t/m za 14 jan, 20.00 uur
Backstage: Nagesprek met Amba’s op 12 jan, 21:30 uur
Vier vrienden, een Koerd, een jood, een Syriër en een Hollander, maken het publiek en elkaar deelgenoot van hun persoonlijke vluchtverhalen. “IJzersterke acteurs, aangenaam transparant en persoonlijk.” (Theaterkrant)

DE SCHUURSHOW
Toneelschuur i.s.m. Haarlem 105
zo 15 jan, 16.00 tot 18.00 uur
De culturele talkshow vanuit Café Toneelschuur. Met spraakmakende gasten, prikkelende columns, livemuziek en sprankelende gesprekken over voorstellingen, concerten en exposities in Haarlem e.o. Dé ideale invulling van de zondagmiddag. Live te beluisteren op Radio Haarlem 105! De presentatie is in handen van Louis Pirenne, cultureel aanjager in Amsterdam Noord en Ziggy Klazes, journaliste.

RAAKLIJN
JAN BEUVING
Kleintje Cabaret
di 17 jan, 20.00 uur
Jan Beuving neemt het publiek mee in zijn onnavolgbare logica. Gewapend met een ruitjesoverhemd en een stapel nieuwe liedjes en conferences vertelt hij verhalen die niemand anders vertelt.

ONE.
BOG
Toneel / Theatermakers 3.0
wo 18 jan, 20.00 uur
inleiding 19.15
“Verrassende combinatie van tekst, zang en spel. Verbeelen weet knap en uitnodigend de toeschouwers mee te nemen in een wereld die uiteindelijk bestaat uit alles wat er kan bestaan: zang en gevoelens, gedachten en emoties.” (Theaterkrant)

EMILIA GALOTTI
TONEELSCHUUR PRODUCTIES / TA-2 TONEELGROEP AMSTERDAM / MAREN E. BJØRSETH
Toneel / Niet te missen / Première
wo 18 jan t/m wo 1 feb (beh ma & zo), vr 17 & za 18 feb, 20.30 uur
Kleurrijke, licht absurde voorstelling over Emilia Galotti, het mooiste meisje van het land. Zij lijkt slechts een speelbal te zijn binnen een grimmig machtsspel waarin man en vrouw, adel en burgerij tegenover elkaar komen te staan. Regisseur Bjørseth gaat op zoek naar de vrouw achter het mooie gezicht. En stelt de vraag: wie zijn de Emilia’s van onze tijd?

RANDPROGRAMMA EMILIA GALOTTI
openbare repetitie vr 13 jan, 16.00 uur
Om u een indruk te geven hoe er wordt gerepeteerd aan de nieuwe Toneelschuurproductie kunt u een van de laatste repetities bijwonen.
inleiding di 24 jan, 19.45 uur
nagesprek di 31 jan

SO IT GOES
DE NWE TIJD / FREEK VIELEN
Toneel / Boek op toneel
do 19 jan, 20.00 uur
Een muzikale en licht chaotische voorstelling van en over ‘Slaughterhouse 5’ (Kurt Vonnegut) over een Amerikaan met Duitse voorouders die als soldaat tijdens WOII terecht komt in het bombardement op Dresden. Met live muziek van The Ambush Party; een vrije-impro jazzband.

HENDRIK DE VIERDE (8+)
SANNE NOUWS / STIP PRODUCTIES
Toneel / Jeugd
zo 22 jan, 15.00 uur
De koning is gek, maar hij is wel de baas. Hij mag alles doen wat hij wil. Maar de vrouw van Het Bureau vindt dit ongeschikt voor de kinderen in het publiek. Wat mag wel en wat mag niet? Kinderen mogen hun ongezouten mening geven.

DE SHAKESPEARE CLUB
DE GEMEENSCHAP
Toneel / Wereld van vandaag / Première
wo 25 t/m za 28 jan, 20.00 uur
do 26 jan 21:30 met nagesprek
za 28 jan 19:15 met inleiding
Paleisdrama en ‘queer comedy’ over een koningin, haar kinderen en de roze levensstijl. Een fraai kostuumdrama waarin ook de spelers achter de rollen zichtbaar worden: leden van De Shakespeare Club, de voorloper van het COC.

PROEFWERK #1: MAASTRICHT
TONEELSCHUUR PRODUCTIES: SCHUUR ATELIER
Toneel
zo 29 jan, 15.30 uur
Studenten van de Regieopleiding Toneelacademie Maastricht tonen korte proeven van hun werk. Tussendoor en na afloop kunt u proeven van een hapje en een drankje (verzorgd door Restaurant Dijkers) en kennismaken met de makers.

DE MAN DOOR EUROPA
HET ZUIDELIJKE TONEEL / STICHTING NIEUWE HELDEN
Toneel / Wereld van vandaag
di 31 jan, 20.00 uur
De Europese samenleving staat onder druk. Lucas de Man reisde door Europa, deed 17 steden in 8 landen aan en interviewde mensen die opstaan en strijden voor verandering. De Man neemt u mee op zijn fascinerende reis.

Info
Toneelschuur Lange Begijnestraat 9 2011 HH Haarlem
Kassa: 023 – 517 3910 (dagelijks van 13.30 – 21.45 uur)
www.toneelschuur.nl.