Musilenzio: drie blazers, een tenor en stilte bij Zang en Vriendschap

0

In de Musilenzio-serie in Gebouw Zang en Vriendschap in de Jansstraat in Haarlem speelt op zondagavond 8 januari het Ensemble Quingo. Quingo treedt op in verschillende bezettingen, maar bestaat deze avond uit drie blazers en een tenor. Zij brengen op deze achtste Musilenzio-avond werken van onder meer Britten, Messiaen en Poulenc.

Pim van Leeuwen (tenor), Helen Tilmanns (hobo), Jan van Leeuwen (klarinet), Gerard Wiegers (fagot) wisselen gezamenlijke stukken af met solo-werk. In het programma passeren alle mogelijke combinaties, zorgvuldig gewogen en in harmonisch evenwicht met stiltemomenten. Als een caleidoscoop ontvouwen zich alle mogelijke muzikale kleuren die met vier musici te maken zijn.

De muziekkeuze en de sfeer in de zaal van Zang en Vriendschap nodigen uit voor een intensieve muziekbeleving en het genieten van de stilte. Bijzonder aan deze avond is dat met name twee leden van het ensemble zich erg thuis zullen voelen. Helen Tilmans en Jan van Leeuwen zijn namelijk de bewoners van de woning in het Gebouw Zang en Vriendschap.

Deze muzikaal-meditatieve avond duurt van 20:15 tot 21:30 uur. Adres: Jansstraat 74 Haarlem. De toegangsprijs bedraagt € 9. Reserveren is aanbevolen via musilenzio@zangenvriendschap.nl. Meer info: Facebook: musilenziohaarlem.

Vorig artikelProgramma Filmschuur week 1
Volgend artikelProgramma Toneelschuur januari
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.