Nieuwe ruimte medicijnchecks Spaarne Gasthuis

0

Op maandag 18 september wordt in Haarlem Zuid een nieuwe ruimte in gebruik genomen voor medicijnchecks van de SAHZ apotheek. De ruimte bevindt zich achter de receptie in de centrale hal.

De medicijncheck is bedoeld voor patiënten die binnen een week een geplande ziekenhuisopname hebben. Indien deze patiënten jonger zijn dan 18 jaar of ouder zijn dan 70 jaar nodigt de apotheek hen uit voor een gesprek. Tijdens dat gesprek worden, in alle privacy, alle geneesmiddelen doorgenomen met de patiënt. Ook worden alle allergieën besproken. Tijdens de opname hoeft de arts alleen nog medicatie toe te voegen of te stoppen, want de informatie in het patiëntendossier is actueel.

Ook patiënten die tussen de 18 en 70 jaar zijn kunnen, als zij meer dan vijf verschillende medicijnen gebruiken, bij de medicijncheck terecht. De doktersassistente plant deze patiëntencategorie in voor een telefonisch consult met de apothekersassistent.

Ook in Hoofddorp wordt een nieuwe ruimte gebouwd voor een medicijncheck. Deze ruimte is naar verwachting begin oktober klaar.

- Advertentie -
Vorig artikelLunchconcerten met Andriessen en De Klerk in Museum Haarlem
Volgend artikelHaarlemmer Ben van Cranenburgh beklimt Kilimanjaro voor betere toekomst oorlogskinderen
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.