Gratis cursus – Leer werken met de digitale overheid

In kleine groepen en op een rustig tempo

0

In de Bibliotheek kun je weer terecht voor de gratis cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’. Tijdens deze cursus leer je stap voor stap en in kleine groepen hoe je via internet zaken regelt met overheidsinstanties.

Overheidsinstanties versturen hun berichten en verzoeken steeds vaker digitaal. Ook verwachten ze in toenemende mate van burgers dat zij informatie digitaal aanleveren. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het digitaal regelen van jouw overheidszaken, volg dan de gratis cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’ in de Bibliotheek.

Inhoud cursus
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en wordt gegeven door gecertificeerde docenten. In kleine groepen leer je stap voor stap hoe je veilig overheidszaken afhandelt via het internet, bijvoorbeeld hoe je betrouwbare informatie vindt over de overheid en hoe je een DigiD aanvraagt. Tijdens de cursus werk je op laptops van de Bibliotheek. Aan het eind van de cursus ontvang je een certificaat. Je hoeft geen examen te doen.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan de cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’, meld je dan aan via de website van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland:
www.bibliotheekzuidkennemerland.nl/activiteiten/volwassenen/digisterker

Voor deze cursus heb je enige ervaring nodig met het werken op de computer en het internet. Beschik je daar niet over, volg dan eerst de gratis cursus ‘Klik & Tik’.

Data en locaties
De cursus ‘Leer werken met de digitale overheid’ kun je volgen op de volgende data en locaties:

  • Vrijdag 5, 12, 19 en 26 april | 10:00 – 12:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170
  • Dinsdag 9, 16, 23 en 30 april | 10:00 – 12:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32
  • Maandag 29 april en 6, 13 en 20 mei | 10:00 – 12:00 uur | Gratis
    de Bibliotheek Haarlem Oost, Leonard Springerlaan 5