Aandacht voor autisme

Huis te Zaanen kleurt blauw

0

2 april, altijd een bijzondere avond in Haarlem. Vanwege wereld autisme dag zetten we Huis te Zaanen in de blauwe schijnwerpers. Zo vragen we aandacht en meer begrip voor autisme. Dit jaar vieren we ons lustrum.

Al jaren doen meer dan 180 steden in 35 landen op zes continenten mee aan Light it up blue. Zo werden in het verleden het Empire State Building in New York, het Sydney Opera House en het Christusbeeld in Rio de Janeiro blauw aangelicht. In voorgaande jaren deed Nederland mee door onder andere de Amsterdamse Westertoren, Paleis Soestdijk blauw te verlichten.

Van onbegrip naar begrip
Light it up blue Haarlem is vanuit een persoonlijke behoefte van één van de organisatoren ontstaan. Patricia Slump: ‘In mijn omgeving was veel onbegrip en zelf wist ik ook niet altijd wat er gebeurde en hoe ik daarop moest reageren’. Samen met Willem Gunzeln organiseert zij voor de 5e keer dit evenement voor mensen met autisme, familieleden, hulpverleners, leerkrachten en overige geïnteresseerden. Slump: ‘Huis te Zaanen ziet er prachtig uit in het blauw maar binnen gebeurt het echt. Daar worden ervaringen en tips uitgewisseld en wordt begrip gecreëerd’.

Programma
Het programma, in samenwerking met De Mot verhalen, begint om 19.45 met het inschakelen van het licht, waarna Huis te Zaanen de hele avond in blauw gehuld zal zijn. Binnen luisteren we naar ervaringsverhalen en is er muziek van Coen Bardelmeijer. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Het laatste nieuws vindt u op www.facebook.com/bluehaarlem. Vanaf 19.15 uur bent u van harte welkom om Light it up blue bij te wonen. De toegang is vrij en aanmelden is wenselijk, het aantal plaatsen binnen is beperkt, mail naar bluehaarlem@gmail.com. Huis te Zaanen vindt u in het Zaanenbos aan de Orionweg 1.