Lezing dr. Ton de Kok bij vrijmetselaarsloge Kennemerland Wetenschappers

kunstenaars en het bestaansmysterie

0

Veel wetenschappers en kunstenaars worstelen met het bestaansmysterie. Inleider dr. Ton de Kok zal met een fraaie PowerPointpresentatie tonen dat vele bekende wetenschappers en kunstenaars op een of andere manier door de complexiteit en schoonheid van het heelal religieus aanraakbaar zijn. Onder invloed van het denken van Spinoza is bij hen sprake van religie binnen de rede. Of zo u wilt rede binnen de religie.

Afgelopen zomer verscheen de zogenaamde Leidse verklaring, waarin biologen, filosofen, theologen en wetenschapshistorici, uit de hele wereld bij elkaar in de sleutelstad, betoogden dat evolutietheorie en scheppingsverhaal elkaar niet hoeven uit te sluiten. Het onderwerp blijft actueel. Het belooft dus een boeiende avond te worden

Ton de Kok promoveerde in 2000 in de geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna studeerde hij filosofie aan de Vrije Universiteit. In 2004 werd De Kok docent godsdienstfilosofie in het voortgezet onderwijs. De Kok is bestuurslid van de Amsterdamse Spinoza Kring. In 2013 schreef hij het boek ‘Wat is God? Filosofen en schrijvers op zoek’. In januari 2017 voltooide hij het tweeluik met het boek: Wat is God? Wetenschappers en kunstenaars op zoek.

In de pauze mogelijkheid tot bezichtiging van het vrijmetselaarsgebouw.

Info
Donderdag 14 februari, 20:00 – 21:45 uur
Ripperdastraat 13, 2011 KG Haarlem
Deur open: 19:30, ontvangst met koffie en thee
na afloop napraten met borrel
Aanmelden niet verplicht, wel gewenst, vanwege het aantal te verwachten bezoekers: vrijmets@gmail.com

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)