Twee aanhoudingen na inbraakpoging

0

De politie heeft afgelopen nacht op de Nieuwe Gracht in Haarlem twee Haarlemse jongens van 16 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraakpoging bij een woning aan de Nieuwe Gracht.

Een van de jongens trok de aandacht van agenten toen hij in de omgeving rondhing. Terwijl agenten hem in de gaten hielden kwam plotseling de andere 16-jarige jongen aangerend. Toen de agenten beiden controleerden, troffen de agenten inbrekerswerktuigen aan. Bij nadere controle bleken bij een van de woningen aan de Nieuw Gracht de nodige sporen aanwezig te zijn, waarna het duo is aangehouden. De jongens zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Eerder die nacht is er ook een poging inbraak geweest bij een andere woning aan dezelfde gracht. De politie onderzoekt of er een verband tussen beide pogingen bestaat.