Muzikanten op verrijdbaar podium door centrum Haarlem

Trek Leon de corona door

4

Op zaterdag 5 september is in Haarlem een verrassingsoptocht door de straten in het centrum getrokken. Pieter Tiddens, theatermaker bij Eigen Werk theaterteam, trok al zingend en gitaarspelend een kar voort. Op de kar zat drummer Leon Klaasse met een volledig drumstel. Het ludieke optreden is in het leven geroepen om de werkloze drummer door de Corona heen te trekken. Letterlijk en figuurlijk.

Een drummer wordt op een karretje de stad doorgetrokken en doet wat hij zijn hele leven heeft gedaan. Op dingen slaan. Of tikken. Of vegen. Blazen zelfs. Ordening van geluid in de tijd. En de ruimte. Muziek. Theatermaker Pieter Tiddens legt uit: “De minister-president heeft gezegd dat theaters weer open zijn. Ja. Voor kleine voorstellingen met een klein beetje publiek. Hartstikke mooi. Maar iemand als drummer Leon Klaasse is daar niet mee geholpen. Hij speelt in voorstellingen met Hadewych Mines en concerten met The Analogues, de grootste Nederlandse Beatles tributeband. Maar toen de sluiting vanwege het virus kwam, viel alles stil.

Daarom heeft Tiddens, met zijn Eigen Werk Theaterteam, een mobiel podium gemaakt en trekt hij al zingend en gitaarspelend de drummer voort op een verrijdbaar podium. “Leon moet spelen. Straks verschrompelt hij nog. En wij ook. Onze hersenen hebben namelijk muziek nodig. Muziek waar we van moeten huilen, lachen, of die ons in beweging zet. En dat willen we het publiek in de stad meegeven.

De theaters zijn nog lang niet open, zoals ze open horen te zijn. Maar de stad wel. Daarom vergast het tweetal de bezoekers in het centrum op een spontaan openlucht optreden. “Als er te veel mensen stil blijven staan, lopen we gewoon weer door, want het moet wel anderhalve meter blijven,” verduidelijkt Tiddens.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)
 

4 REACTIES

  1. Wat een super leuk en gezellig, rijdend optreden was dat!!!! Het bracht een glimlach op veel gezichten in de winkelstraten. 🥳👍🏻

Comments are closed.