The Hague Guitar Duo in Koetshuis Kasteel Keukenhof

0

Op dinsdag 21 februari treedt in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof het The Hague Guitar Duo op. Het wordt gevormd door Francisco Luís en Samrat Majumder. Beiden zijn hoog opgeleide en veelvuldig internationaal bekroonde gitaristen, die elkaar ontmoet hebben tijdens hun masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze nu hun samenspel vervolmaken. Bij dit concert spelen zij voor gitaarduo bewerkte muziek van Fauré, Ravel, Vivaldi, Castelnuovo-Tedesco, Sor, De Falla, Schubert, Scarlatti, Ponce, Franck en Rossini.

Francisco Luís studeerde aan de conservatoria van Lissabon en Maastricht en is een van de rijzende sterren van de Portugese klassieke gitaar. Hij was solist in het Concierto d’Aranjuez van Joachim Rodrigo en trad op in bekende zalen als het Casa da Música in Porto en het Palácio da Ajuda in Lissabon.

Samrat Majumder volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Schotland. Hij trad op in diverse Europese landen en de VS, en was solist in een van Vivaldi’s concerten voor luit en orkest. Hij won vele prijzen voor zijn spel, waaronder de 2e prijs van de RAGO International Guitar Competition (Stuttgart). Sinds 2016 is hij lid van het European Guitar and Mandolin Youth Orchestra.

Het programma is zeer gevarieerd en speciaal gericht op transcripties, bewerkingen en improvisaties. Het wordt een avond met gitaarmuziek op bijzonder hoog niveau door een veelbelovend duo!

Het concert begint om 20.15 uur. Inclusief koffie/thee vooraf en pauzedrankje.
Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur.

Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten.
Voor meer informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -