Meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer open

0

Sinds zaterdag 19 december is het meldpunt vuurwerkoverlast.nl weer geopend. Overlast, schade of gevaarlijke situaties door vuurwerk kunnen daar worden gemeld. Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale GroenLinks-fracties, waaronder GroenLinks Haarlem.

Vuurwerk. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.
Vuurwerk. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.

GroenLinks wil dat er meer gedaan wordt om vuurwerkoverlast tegen te gaan. Bij de vorige jaarwisseling werden voor het eerst maatregelen tegen vuurwerkoverlast genomen, zoals het inkorten van de afsteektijd. Die maatregel heeft goed geholpen bij het verminderen van de overlast. Ook hebben veel gemeenten vuurwerkvrije zones ingesteld. In de Haarlemmermeer en Heemstede bijvoorbeeld. In Haarlem is door GroenLinks aan de burgemeester gevraagd om desgevraagd een vuurwerkvrije zone in te stellen. De wijkraad Parkwijk/Zuiderpolder heeft daar al naar gevraagd.

Het liefst zou GroenLinks zien dat vuurwerk alleen door professionals werd afgestoken op een centrale plek in de wijk. “Bijvoorbeeld een vuurwerkshow op de Grote Markt (i.s.m. middenstand en horeca) zou toch fantastisch zijn!”, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Daphne Huysse. “Dan kunnen we af van alle overlast, schade en ongelukken.”

Met de meldingen op het meldpunt vuurwerkoverlast.nl willen de GroenLinks-fracties de omvang van het probleem in kaart brengen. De meldingen worden verwerkt in een rapport dat begin 2016 aan de Tweede Kamer wordt aangeboden. Ook burgemeester Schneiders krijgt een exemplaar van het rapport uit handen van Fractievoorzitter Daphne Huysse.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)