Muziek en Poëzie bij Zang en Vriendschap

0

Een ensemble van het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap zet samen met een groep dichters van De Haarlemse Dichtlijn op zondag 12 mei a.s. de matinee op de planken van Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74 in Haarlem.

Met begeleiding van Lennie Kerkhoff op piano en Eline Toebes op cello, werken hieraan nog speciaal mee het Vocaal Kwartet Lieve Lust, tenor Joost van Velzen en de dichter Sylvia Hubers. De muzikale leiding is in handen van Arno Vree.

Het belooft een bijzonder afwisselende middag te worden: door twee kunstgenres, muziek en poëzie, samen te smelten ontstaan er geheel nieuwe belevingen. Een insteek die uniek mag worden genoemd. Het ensemble van het mannenkoor en het kwartet Lieve Lust zullen vierstemmig gaan zingen op muziek van onder andere de Haarlemse componisten Jan Mul, Albert de Klerk en Boudewijn de Groot en op teksten van onder meer Cees Buddingh, M. Vasalis, Lennaert Nijgh en voormalig stadsdichter van Haarlem Sylvia Hubers. Voor diverse nummers zijn er nieuwe composities gemaakt bij bestaande poëzieteksten of is er tekst geschreven bij bestaande muziek.

In de sfeervolle zaal wordt handig gebruik gemaakt van twee podia. De gezongen muziek op het ene podium wordt vlot afgewisseld met dichters van de Haarlemse Dichtlijn op het andere podium. Het wordt een fantastische middag. Er zijn nog enkele toegangskaarten beschikbaar.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, reserveren is aanbevolen op info@zangenvriendschap.nl of telefonisch 06 8322 0460.

Info
Locatie: Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, Haarlem
Datum: 12 mei, aanvang 15:30 uur, zaal open 15:00 uur
Toegang: € 15,00 aan de kassa; u kunt niet pinnen