Gratis theaterkaarten voor nieuwe Haarlemmers

Theatre Hotel Courage met “Story Nights - What the F is Commedia dell’Arte?”

0

Op zaterdag 15 juni a.s. staat Theatre Hotel Courage (THC) in de Kleine Zaal van Philharmonie Haarlem. Katrien van Beurden (actrice en artistiek leider van het gezelschap) trok jarenlang de wereld rond met een tas vol maskers om verhalen, karakters en een internationale cast te verzamelen. THC weet met haar speelstijl op een laagdrempelige manier theater te maken voor alle culturen en achtergronden in de samenleving. Stadsschouwburg & Philharmonie Haarlem stelt om die reden 40 kaarten beschikbaar aan De Wereldkeuken in Haarlem en Samen Hier Haarlem om nieuwe Haarlemmers te trakteren op theater.

In Nederland, Amerika, Iran, Ghana, India en Palestina verzamelde Van Beurden met haar kernteam – bestaande uit Anne Fé de Boer, Sacha Muller en Thomas van Ouwerkerk – verhalen, karakters en een internationale cast. Deze verhalen krijgen gestalte in een eigen ontwikkelde theaterstijl met archetypische maskers. De maskers vertegenwoordigen de mensheid met personages uit alle lagen van de samenleving, zoals de oude vrouw, de dictator, de manager en de vluchteling. De acteurs brengen met mime, live muziek en de maskers de verzamelde verhalen tot leven.

“Story Nights – What the F is Commedia dell’Arte?” is een herontdekking van het rauwe commedia dell’Arte. Op deze virtuoze avond zijn spelers van over de hele wereld gebundeld in ambachtelijk spelplezier, improviserend in die unieke stijl. De muzikanten Jop Schellekens (Nederland), Pau Sola Masafrets (Spanje) en Haian Arshied (Syrië) zetten alles muzikaal op zijn kop met werk van o.a. de THC-ambassadeurs Remy van Kesteren, Dominique Vleeshouwers en Peter Vigh. Special guest is mezzosopraan Cora Burggraaf. Het belooft een virtuoze en poëtische “madness” te worden, waar de vindingrijkheid van het overleven in onze wereld én op de speelvloer het verbindende thema is.

In de Wereldkeuken komen mensen van over de hele wereld bij elkaar en koken samen de meest verrassende, bijzondere en smaakvolle gerechten, als een herinnering aan wat zij achterlieten. Stichting Samen Hier koppelt een aantal statushouders aan een groep Haarlemmers om op een leuke manier hun weg te vinden. Met de 40 kaarten die wij beschikbaar stellen willen wij samen met deze twee organsaties nieuwe Haarlemmers kennis laten maken met ons theater en ze een mooie avond uit bieden. Wij hopen dat ons publiek mee doet en, naast zijn eigen kaartje, ook een kaartje voor een ander koopt. Zo wordt de avond een ontmoeting met en in het theater.

Info
Theatre Hotel Courage – Story Nights – What the F is Commedia dell’Arte?
Philharmonie Haarlem
Zaterdag 15 juni om 20.15 uur
Tickets voor jezelf en voor een ander via www.theater-haarlem.nl/theatrehotelcourage.