Vrij Vliegende Vissen en Muziek in de Zeilen met Morjak & Rommelhond in de Pletterij

0

Met een schip van Zeeland op weg naar Oerol leggen de bands Rommelhond en Morjak op Tweede Pinksterdag aan in het Spaarne. Die avond spelen zij een bijzonder concert in de Pletterij. Maar ook tijdens hun tocht door het Spaarne zullen zij vanaf hun schip hun muziek laten horen. Dit is naar verwachting aan het begin van de avond.

Twee Zeeuwse bands, de zigeunerband Rommelhond (voorheen Crappy Dog) en de bluesband Morjak (voorheen Zinkzand) hebben elkaar gevonden in de liefde voor de zee, de liefde voor muziek en de liefde voor de poëzie. Niet alleen de reis, ook het schip is bijzonder. Het muzikantencollectief vaart met de ‘Stoere Eenvoud”, een voormalig aardappelschip vanuit Tholen naar Terschelling.

De muziek is ongepolijst en weerbarstig als het kraken van het schip en het fluiten van de wind. Met piano, sax, gitaar, contrabas, cello en drums spelen ze muziek die aan de Kift doet denken, of Tom Waits die aangemonsterd is op een zeilschip.

De rode draad tussen de muzikanten is hun passie voor de zee. Het leven aan het strand van Oostende zoals de dichter Jan Ducheyne dat verwoord. Het leven van de dichter Slauerhoff op muziek gezet door trompettist Frans Friederich. De bewerkingen van Oudhollandse scheepsliederen door saxofonist Frans Blanker en het leven op het zeilende vrachtschip de Tres Hombres, waar stuurman Wiebe in Morjak over zingt op het album Vrij Vliegende Vissen.

Het concert in de Pletterij begint om 20.30 uur, de toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is zeer welkom. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem
Reserveren via www.pletterij.nl.