Nieuwe expositie in provinciehuis: SMOOTHIES

0

De nieuwe Dreefexpositie SMOOTHIES belicht actuele beeldende kunst en vormgeving van Dik Box, Lisa Couwenbergh, Lenneke van der Goot, Andrew March, André Pielage en Carina Riezebos.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan de Haarlemse School voor de Kunst en Kunstnijverheid (1883-1926) die in de tuin van het Noord-Hollandse provinciehuis stond. SMOOTHIES is vanaf 13 juli in het provinciehuis in Haarlem te zien.

De kunstenaars laten in hun schilderijen, tekeningen, sculpturen, glas- en andere objecten en installaties zien hoe architectuur, beeldende kunst en design elkaar wederzijds beïnvloeden of verstrengeld raken. De titel verwijst naar het gladde en aaibare karakter van de kunstwerken.

Welkom bij opening
Vrijdag 13 juli 17.00 uur is de opening. Kunstliefhebbers zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Hierna is de expositie op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur in het provinciehuis (Paviljoen Welgelegen), Dreef 3, Haarlem. De expositie duurt tot 31 augustus, de toegang is gratis.

Dreefexposities
In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan werk van Noord-Hollandse kunstenaars en de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. In het provinciehuis is ook doorlopend een presentatie te bezoeken over de geschiedenis van het gebouw.