Zin in de zomer met Zomer in de Zaanen

0

Een treintje dat rond het terrein toert, een blote voetenpad voor de kleintjes en spetterende muziek op een groot podium – dat zijn allemaal ingrediënten van Zomer in de Zaanen, het gezelligste, smakelijkste en meest diverse zomerfestival van Haarlem. Dit jaar speelt Zomer in de Zaanen op zaterdag 29 juni in het Zaanenpark in Haarlem-Noord. De start is om 14.00 uur en het einde om 23.00 uur.

Tijdens Zomer in de Zaanen kunnen alle volwassen en jongere buurtbewoners van Haarlem-Noord zich vermaken met doe-dingen, culinaire lekkernijen en muzikale uitstapjes. Dat gebeurt allemaal onder de vlag ‘voor de buurt, door de buurt’. Het festival is bedacht door buurtbewoners, zij doen de organisatie en steeds meer ondernemers dragen bij aan de ondersteuning. Zomer in de Zaanen is co-creatie op alle fronten.

Drie delen
Net als tijdens de vorige elf edities kent het festival drie onderdelen. Deel één is de muziek. Op het grote ‘Jazeker’-podium – mede mogelijk gemaakt door De Hypotheker – staan jazz-, soul-, en rock-acts. Daaronder zijn onder meer de funk-covers van Ducktape en Beatle-esque klanken van de Haarlemse held Yorick van Norden. Zo’n honderd meter verderop staat het Hart-podium voor de kleinere en aanstormende Haarlemse helden. Dat zijn individuele leerlingen, ensembles en presentaties van muziekschool Hart.

Deel twee is ingeruimd voor workshops, kinderactiviteiten en sport & spel. Zo is er dit jaar bijvoorbeeld een miniatuurstoomtrein die rijdt rond een deel van het festivalterrein. De loc is mede mogelijk gemaakt door kinderopvang Dikke Maatjes. Even verderop kunnen de kleinste festivalbezoekers over schelpen, sponzen en kriebeldingetjes lopen op het blote voetenpad. En op een andere festivalplek kun je jezelf met je vrienden op de foto zetten in de Photo Booth.

Bowling-bubbels
Derde onderdeel is de ‘smaakmaker’. Zomer in de Zaanen biedt meer dan alleen een zak chips of een glas witte Lambrusco. Het eten en drinken is smakelijk, kwalitatief en betaalbaar. Dit jaar kun je eten en drinken bij onder meer de speciale Bison Bar, mede mogelijk gemaakt door Bison Bowling. Super smakelijk en super gezellig!

Lokale ondernemers
Zomer in de Zaanen zou Zomer in de Zaanen niet zijn als het lokale bedrijfsleven niet een grote rol op 29 juni zou spelen. Bedrijven uit de buurt leveren een financiële bijdrage of ze sponsoren in natura. Veel ondernemers doen allebei. De organisatie besteedt voor aanvang veel aandacht aan de betrokkenheid van lokale ondernemers. Belangrijk element op de festivaldag is om alle sponsors zo goed mogelijk zichtbaar te maken. Bij deze twaalfde editie is de lijst met sponsors langer dan ooit – alle sponsors, hartelijk dank!

Alles over Zomer in de Zaanen is te vinden op de website zomerindezaanen.nl of op Facebook: facebook.com/posthuiszaanenpark.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie