Workshop Creatief met Plastic

0

Op woensdag 26 juni van 15.30 tot 17.00 uur geeft de Haarlemse kunstenaar Ap Esenbrink de spannende workshop Creatief met Plastic in het Haarlemse kweekcafé.

Tijdens deze workshop ‘Bouwen met plastic’ gaan Ap en de jongens en meisjes met gekleurd afvalplastic zoals bordjes /bakjes /speelgoed/ etc. aan de slag. Er kan een beest of iets anders leuks gemaakt worden. Door het werken met gebruikt plastic leren de cursisten op een andere manier naar het materiaal te kijken. Zo kunnen ze zien dat een plastic kopje heel goed een nek of een bek van een beest kan worden. Het is de uitdaging om van afvalplastic toch weer mooie dingen te maken die dan weer een tijdje mee kunnen. Zelf plastic meenemen wordt van harte aanbevolen.

De kinderen die mee kunnen doen zijn tussen de 10 en 14 jaar oud en mogen zelf ook plastic meenemen graag zelfs. De workshop is onderdeel van de tentoonstelling Haarlem Duurzaam en Circulair in het Haarlemse Kweekcafé, Kleverlaan 9 te Haarlem.

Met de expositie Haarlem Duurzaam en Circulair vraagt de Stedenband aandacht voor kunstenaars die zich inzetten voor een duurzame wereld en in hun werk daar een statement over geven. Er is werk te zien van kunstenaars uit Nederland, Duitsland en Zimbabwe: Ap Esenbrink, Sandra di Lello, Laura Baar, Mari Terauchi, de Stichting Juttersgeluk, Stichting MooiZooi, L. Gusinyo, Lovemore Kambudzi, Clive Mukucha en Sarah van den Akker.

Deze tentoonstelling is mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de JC Ruigrokstichting en het programma Frame Voice Report! van Wilde Ganzen/Europese Unie. Met deze en andere activiteiten wil de Stichting Stedenband Haarlem-Mutare aandacht vragen voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN (the Global Goals for Sustainable Development, SDG’s) die in het coalitieakkoord van het Haarlemse college van B en W staan.

Meer informatie: www.haarlem-mutare.nl, opgeven bij: nmeactiviteiten@haarlem.nl.