Huis Leyduin van binnen

Cultuurhistorische rondleiding door zomerverblijf van rijke families

1

Het hele jaar door kan je heerlijk wandelen op deze fraaie buitenplaats. Maar tijdens deze rondleiding bekijk je huis Leyduin ook van binnen!

Je maakt kennis met de patriciërs die Leyduin van de 17e tot in de 20e eeuw bezaten en bewoonden en er hun eigen leefstijl op na hielden. Leuke verhalen en anekdotes over de voormalige rijke bewoners door de eeuwen heen, die hier ‘s zomers verbleven en zo de stinkende stad ontvluchtten.

De gids van Landschap Noord-Holland neemt je natuurlijk ook mee naar buiten. Samen wandel je via het voormalige Juffershuis (nu Gasterij Leyduin) langs de Leybeek die over de buitenplaats kronkelt, naar het fraaie uitzichtpunt de Belvedère, een grapje dat de vroegere bewoners ons hebben nagelaten. Zin om mee te gaan? Meld je nu aan.

Info
Wanneer: zondag 14 juli 2019 van 14:00 tot 15:30 uur.
Vertrekpunt: Parkeerterrein buitenplaats Leyduin, Woestduinweg 4, 2114 BG Vogelenzang
Reserveren: www.gaatumee.nl of www.landschapnoordholland.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelRicciotti ensemble verzorgt gratis concerten met Georgisch thema
Volgend artikelJouw stem telt: Ankie Broekers-Knol vertelt
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.

1 REACTIE

Comments are closed.