ZIN – een voorstelling van Jack Wouterse en Arjan Ederveen

In de Toneelschuur

0

De derde samenwerking van Arjan Ederveen en Jack Wouterse, na Tocht (2009) en Walden (2016), heet simpelweg ZIN. ZIN in het leven of de ZIN van het leven? ZIN is in ieder geval de afsluiting van een tragikomische trilogie over afscheid, vriendschap en de tijd die verstrijkt. Rasartiesten Arjan Ederveen en Jack Wouterse schotelen ons opnieuw intrigerende personages voor.

We zien twee TV-koks op leeftijd. De TV-sterren worstelen met de werkdruk van de dagelijkse middagshow en blijken niet meer de vrienden voor het leven te zijn die ze ooit waren toen ze begonnen… dus moeten ze veel ZIN maken om de ZIN in te zien van de ZIN van het zijn in weggooi TV-land. Ze bespreken hun angst voor ziektes en voor naderende medische onderzoeken nu ze van een zekere leeftijd zijn. Niemand levert toch vrijwillig zijn drol op een stokje in bij de dokter.

Daarnaast is er het verhaal van de keukenromanschrijfster, mateloos populair en haar nieuwste boek wordt verfilmd, maar wie heeft het eigenlijk geschreven? Ze heeft haar min meegenomen, maar wat is dat eigenlijk, een min, en welke rol speelt zij in het geheel? Is haar min haar hele leven haar rolmodel geweest of heeft de min haar juist leeggezogen? In ieder geval heeft de schrijfster nog steeds ZIN in het leven, maar gaat ze het einde van de voorstelling halen?

Ondertussen verglijdt de tijd in deze absurdistische voorstelling, waarin de heren opnieuw hun komische en tragische talenten voor het voetlicht brengen, omdat ze daar ZIN in hebben.

Credits
Spel Arjan Ederveen en Jack Wouterse tekst Arjan Ederveen regie Gerardjan Rijnders regieassistent Frederique Donker decor Lidwien van Kempen kostuums Monica Petit.

Een productie van Alles voor de Kunsten
Jack Wouterse (1957) begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht en vanaf 1999 tot 2017 was hij te zien bij het Ro Theater in onder andere ‘De Zere Neus van Bergerac’ en dé theaterhit ‘Walden’ met Arjan Ederveen.

Hij speelde in tal van films waaronder de klassiekers Lang Leve De Koningin en Suzy Q waar hij een Gouden Kalf voor in ontvangst mocht nemen. Daarnaast is Jack een graag geziene gast in populaire tv-series zoals Dokter Tinus, All Stars en Baantjer. Op het podium vorig jaar met zijn solovoorstelling de laatste ‘De Laatste’.

Arjan Ederveen (1956), programmamaker en acteur, geniet grote bekendheid onder het Nederlandse publiek met de hilarische programma’s ‘Theo en Thea’ en ‘Kreatief met Kurk’, waarin hij samen met Tosca Niterink de hoofdrollen vervulde. Daarnaast was hij ook te zien in de speelfilms ‘Pietje Bell 1&2’ ‘Ja Zuster, Nee Zuster’ en ‘Filmpje’. Ook vormde hij ‘De Duo’s’ met Kees Prins en ontving hij de Zilveren Nipkowschijf voor de serie ’30 minuten’. Op het toneel was hij te zien in ‘Lang en Gelukkig’, ‘Hera, de goddelijke musical’, ‘Tocht’ en ‘Woef Side Story’.

Info
Première vrijdag 27 september 2019 Toneelschuur Haarlem (klik voor tickets).
Speelperiode mei 2019 t/m april 2020.
Volledige speellijst.

Advertentie