Recital van Meesterpianist Alexander Lonquich

0

Op zondag 29 september om 11.00 uur geeft de befaamde Duitse meesterpianist Alexander Lonquich een recital in gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Op het programma staan werken van Franz Schubert.

De Duitse meesterpianist Alexander Lonquich studeerde bij Paul Badura-Skoda en Andrzej Jasínski en won op 16-jarige leeftijd de Alessandro Casagrandewedstrijd. Hij profileerde zich al vroeg als verfijnd en diepzinnig musicus. Zijn talent uit zich op meerdere vlakken. Zowel als solist in kamermuziekverband en als dirigent wordt hij overladen met lof. Dat geldt ook voor zijn cd-opnames. In 2018 nam Alexander Lonquich het veelgeprezen album ‘Schubert 1828’ op met de pianosonates van Franz Schubert. Enkele parels van dit album zijn in deze recital te beluisteren.

Alexander Lonquich treedt wereldwijd op in de belangrijkste zalen van Japan, de Verenigde Staten, Australië en Europa. Hij is regelmatig gast op prestigieuze festivals. Daarnaast treedt hij zowel als solist als dirigent vaak op met gerenommeerde orkesten als Camerata Salzburg, Mahler Chamber Orchestra, Vienna Philharmonic, Royal Philharmonic Orchestra en Orchestre Philharmonic du Luxembourg om er maar een paar te noemen.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Zie www.muzenforum.nl.

Info
Datum: zondag 29 september 2019
Aanvang: 11.00 uur (zaal open om 10.30 uur).
Adres: Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Bloemendaal
Entree: Toegangsprijs € 22,- ,CJP/Jongeren tot 26 jaar € 11,-
Voorverkoop: Bij boekhandel Papyrium in Bloemendaal en bij Primera in Overveen. Of reserveren door een mail te sturen naar info@muzenforum.nl.