Boswachters beleven Nationaal Park als vogel

0

Vogels leven 10 keer zo snel als wij mensen. In het Nationaal Park Zuid-Kennemerland kun je de natuur nu beleven in dit rappe tempo van vogels. In alle vroegte ga je met een kunstenaar op Verwonderd Duin expeditie. De boswachters hadden woensdag 24 mei de première en tsjilpten het uit.

Op woensdag 24 mei om 7.00 uur ’s ochtends namen kunstenaar/bioloog Thijs van Vuure en boswachter/vogelaar Piet Veel de boswachters van duinbeheerder PWN mee op expeditie. Terwijl het park langzaam ontwaakte, werden de expeditieleden op verrassende wijze meegenomen in de tijdsbeleving van vogels. Hoe dit precies in z’n werk gaat, verklappen de boswachters niet. Bezoekers kunnen het zelf beleven op zaterdag 27 mei en zaterdag 24 juni. Ga voor aanmelding naar www.np-zuidkennemerland.nl.

Verwonderende natuur
Sinds 2015 heeft het Nationaal Park de belevingsactiviteiten van Verwonderd Duin. Bezoekers beleven het duinlandschap op een hele nieuwe manier: middels kunst en met hun zintuigen. Vanaf nu kunnen bedrijven en organisaties een Verwonderd Duin expeditie ‘adopteren’, zodat door het jaar heen nieuwe belevingen worden ontwikkeld door een kunstenaar in samenwerking met een boswachter. De Regisseuses organiseren en beheren de expedities.

Deze eerste Verwonderd Duin expeditie ‘Beleef het park als vogel’ is geadopteerd door het Nationaal Park zelf. “’Verwondering’ is een belangrijke waarde van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland,” aldus Sigrid van der Ploeg, communicatieadviseur van het Nationaal Park. “Dagelijks kunnen dagjesmensen en omwonenden dichtbij de stad met verwondering van de natuur in het park genieten. Maar zó dicht bij de natuur komen lukt alleen met deze expeditie!

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)