Kinderboekenweek in de Haarlemse Bibliotheken

Reis mee!

0

Van woensdag 2 t/m zondag 13 oktober is het weer Kinderboekenweek. Het thema dit jaar is Reis mee! Ook in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland organiseren we allerlei leuke activiteiten rondom dit thema, waarin voertuigen centraal staan.

Bestel kaarten via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl; hier zie je ook alle andere jeugdactiviteiten die de Bibliotheek Zuid-Kennemerland in de Kinderboekenweek organiseert. Kom langs en neem meteen een flinke stapel boeken mee om thuis lekker in weg te reizen.

Reis mee met piraten, heksen of prinsessen – theaterworkshop
Wil je graag een piraat worden? Een heks? Of een prinses? Tijdens deze theaterworkshop leren wij je hoe! Eerst kiezen we boeken uit en lezen we voor. Daarna ga jij aan de slag! We beginnen met een warming up, vervolgens gaan we samen de 5 w’s bedenken, die te maken hebben met het voorgelezen boek. Wie? Wat? Waar? Wanneer? Waarom? Hierna gaan we vanuit improvisatie een verhaal maken en spelen. We werken met kostuums, attributen en muziek. Als afsluiting mag je elkaar tips en tops geven.

 • Maandag 7 oktober | 15:30 – 16:45 uur | Gratis
  de Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170 | Voor kinderen vanaf 7 jaar
 • Woensdag 9 oktober | 15:00 – 16:15 uur | Gratis
  de Bibliotheek Haarlem Schalkwijk, Fie Carelsenplein 2 | Voor kinderen vanaf 7 jaar
 • Woensdag 16 oktober | 15:00 – 16:15 uur | Gratis
  de Bibliotheek Haarlem Oost, Louis Springerlaan 5 | Voor kinderen vanaf 7 jaar

Breng je kleurplaat tot leven – workshop
Houd je van kleuren? Blauwe bomen, paarse luchten en onderwaterwerelden in oranje-met-groene-bolletjes? En na het kleuren je kleurplaat tot leven laten komen? Dat kan en we doen dit met de app Quiver. Als je na de app nog niet bent uitgespeeld kunnen wij je ook laten zien hoe Augmented Reality werkt in een boek! Met een speciale app laat je bijvoorbeeld dino’s tot leven komen, of een maanvoertuig over het maanoppervlak rijden!
Je hoeft je niet van tevoren aan te melden, loop gewoon maar binnen.

 • Woensdag 9 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
  de Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170 | Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar
 • Woensdag 23 oktober | 15:00 – 16:00 uur | Gratis
  de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 | Voor kinderen van 3 t/m 7 jaar

Samen durven ze alles! – Poppenkastvoorstelling
Vinnie gaat in een nieuw huis wonen met zijn ouders. Alles is een beetje eng in het begin, ook de nieuwe slaapkamer. Maar dan ontmoet hij Flos, die in zijn kamer woont.
De poppenkastvoorstelling wordt gespeeld door Marte Jongbloed. Zij is schrijfster, theatermaker en docent. Misschien ken je Marte wel van haar bekende serie over Herre, of de serie Vinnie en Flos natuurlijk!

 • Woensdag 9 oktober | 15:00 – 16:00 uur | € 2,50 leden, € 5 niet-leden
  de Bibliotheek Haarlem Centrum, Gasthuisstraat 32 | Voor kinderen van 3 t/m 8 jaar
Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)