Hoe versterk je het talent van je puber?

Help je puber weerbaar communiceren

0

Elke puber heeft talenten, maar soms overschaduwt het pubergedrag deze talenten. Tijdens de lezing in de Bibliotheek Haarlem Noord (Planetenlaan 170) laat Annette Damman zien hoe jij het talent van je kind kunt versterken. En wat je kunt doen om je puber beter te laten communiceren.

De avond (aanvang 19:30 uur) bestaat uit een stuk theorie, waarin Annette je meeneemt in de ontwikkeling van de puber en het puberbrein. Daarnaast brengen we de theorie in de praktijk! De toegangsprijs bedraagt € 12,50; niet-leden betalen € 15,-. Reserveer je kaartje via www.bibliotheekzuidkennemerland.nl.

Opgroeien gaat niet vanzelf, er komt vooral een grote onzekerheid bij kijken. De ontwikkeling van jongeren brengt een rollercoaster aan emoties met zich mee. Hoewel pubers het zelf niet snel zullen toegeven, hebben zij tijdens de pubertijd hun ouders en andere volwassenen nodig om van te leren. Zij leren vooral van het nadoen van volwassenen. Ze kijken naar wat jij zegt, doet en denkt. Alles wordt in het brein klaargemaakt om straks als volwassene sneller te kunnen denken, dan als kind mogelijk was. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het puberbrein nog tot de leeftijd van 25 jaar doorgroeit!

Over Annette
Annette Damman werkte achtentwintig jaar in het Jenaplanonderwijs, als intern begeleider en leerkracht.

Info
Maandag 14 oktober | 19:30 – 21:30 uur | € 12,50 leden, €15,- niet-leden
de Bibliotheek Haarlem Noord, Planetenlaan 170

Advertentie