Jan Brokken en het Berlage Saxophone Quartet

“De weg naar de vrijheid”

0

Op zondag 24 november om 11.00 uur brengt het Berlage Saxophone Quartet samen met schrijver Jan Brokken het succesvolle programma over de zoektocht naar vrijheid. Tijdens deze indringende concertlezing wisselen muziek en literatuur elkaar af.

Jan Brokken leest episodes voor uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De rechtvaardigen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg.

Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Shostakovich en Hanns Eisler. Plus het werk De Tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq speciaal voor dit programma heeft geschreven.

Het Berlage Saxophone Quartet sleepte al verschillende prijzen in de wacht. Zo won het kwartet in 2013 de Dutch Classical Talent Award (jury- en publieksprijs) en in 2015 de Kersjesprijs, de meest prestigieuze Nederlandse prijs voor kamermuziek. Naar de mening van het bestuur van het Kersjes Fonds spreidt het Berlage Saxophone Quartet groot vakmanschap ten toon: “De vier uitstekende musici hebben zich sinds 2008 ontwikkeld tot een ensemble van het allerhoogste niveau”.

Stichting Muzenforum organiseert ieder jaar van september t/m april acht zondagochtendconcerten die worden gegeven in het gemeentehuis van Bloemendaal in Overveen. Zie www.muzenforum.nl.

Info
Datum: Zondag 24 november 2019
Aanvang: 11.00 uur (zaal open om 10.30 uur)
Adres: Bloemendaalseweg 158, 2051 GJ Bloemendaal
Entree: Toegangsprijs € 22,- ,CJP/Jongeren tot 26 jaar € 11,-
Voorverkoop: Bij boekhandel Papyrium in Bloemendaal en bij Primera in Overveen. Of reserveren door een mail te sturen naar info@muzenforum.nl.

Advertentie