Bloom de Wilde in de Pletterij

0

Op 14 november treedt Bloom de Wilde op in de Pletterij. Ze is voor een korte periode in Nederland waar ze twee optredens geeft, waarvan één in de Pletterij.

Bloom de Wilde, wier echte naam Bloem de Wilde de Ligny is, is van oorsprong Nederlandse maar woont al vele jaren in Londen. Ze is singer-songwriter, producer en beeldend kunstenaar. Zij treedt op onder haar eigen naam maar ook met vele muzikale alter-ego’s op festivals in Europa als Glastonbury, Oerol, Crossing Borders en Lowlands.

Bloom heeft een indrukwekkende lijst albums en singles op haar naam. Met de band Sam and the Womp haalde ze een nummer 1 notering in de Engelse hitlijsten met het nummer Bom Bom. Haar muzikale stijl – dromerig, kleurrijk, surrealistisch – wordt regelmatig vergeleken met Björk, maar zelf noemt ze Robert Wyatt als haar belangrijkste inspiratiebron.

Op dit moment is ze bezig met de afronding van haar nieuwe album Kaleidophone, die binnenkort uitkomt. Ze zal zeker nummers van dat album spelen in de Pletterij. Een unieke gelegenheid om Bloom de Wilde live te zien.

Info
Het concert op 14 november begint om 20.30 uur, de zaal is open vanaf 20.00 uur. Entree is € 10,-, voor houders van een HaarlemPas en jongeren onder 25 jaar € 7,50. Reserveren via www.pletterij.nl. De Pletterij is gevestigd aan de Lange Herenvest 122, 2011 BX Haarlem.