Folkgroep aeLiXihr in de Zaal van Zang en Vriendschap

0

In het eerste concert van de nieuwe Musilenzio-serie van dit seizoen zijn de klanken van een viool, een gitaar en een fluit te horen. Op zondagavond 11 november brengt het drietal van aeLiXihr folkmuziek in een klassiek jasje in Gebouw Zang en Vriendschap in Haarlem.

Blokfluitiste Wendy Wouters, violist Jurgen Houwers en gitarist Onno de Weerd zullen werken spelen van de 17e eeuwse componist Turlough O’Carolan en eigen composities brengen. De intieme, polyfone, dynamische en kleurrijke arrangementen geven een geheel eigen, klassieke kleur aan deze muziek, die bij uitstek geschikt is om het weekend af te sluiten en aan een nieuwe week te beginnen.

Het optreden van aeLiXihr op deze muzikaal-meditatieve avond zal niet onderbroken worden door applaus, maar wel door enkele perioden van stilte. De zaal van Gebouw Zang en Vriendschap zal door beeldend kunstenaar Dick Kreuger weer op maat worden ingericht om een intieme sfeer te creëren die past bij het verstillende karakter van deze avond.

In de komende maanden zullen er nog vijf Musilenzio-zondagavonden komen. Pianomuziek van Lennie Kerkhoff en Gerrie Meijers, blaasensemble Musica e respiro, de bas Remmert Velthuis en de Schola Hildegardis o.l.v. Antje de Wit zullen te horen zijn in deze vierde Musilenzio-serie, voor de liefhebbers van stilte en muziek.

Info
Alle avonden beginnen om 20:15 uur en eindigen om ongeveer 21:30 uur. Toegangsprijs
€ 9. Zaal Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, Haarlem.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Reserveren is daarom aanbevolen: info@musilenzio.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)