Urban Trail door Doopsgezinde kerk

Unieke themadienst: once a generation

0

Zondag 11 november, de 11de van de 11de, is er een wel zeer speciale kerkdienst. Naast veel gewone kerkgangers (het zingt al rond), lopen er ook nog 3000 kerkpassanten door de dienst in de Doopsgezinde kerk. Zij nemen deel aan Urban Trail.

Het is dus een dienst met een viering in twee snelheden. Een complete viering zoals bij een themadienst gebruikelijk, voor de mensen die in de kerk zitten, en een dienst in fragmenten voor wie door de kerkzaal loopt. Een en ander hebben we met een team voorbereid.

Het initiatief ligt bij projectheoloog Abeltje Hoogenkamp, cantor Jan Marten de Vries en organist Dick Koomans zorgen samen met een uitgebreide cantorij voor de muziek, theatermaakster Annerixt Pijlman gaat met een groep jongeren aan de slag en dominee Herman Heijn levert een flitspreek. Het thema is Sint Maarten en zijn verhaal wordt door Erik van Muiswinkel gebracht. Het is dus ook een dienst voor jong en ouder. Kortom: wij verwachten het grootste aantal kerkbezoekers ooit, in een experimentele setting die zich ‘once in a generation’ voordoet! Niet te missen, wees welkom.

Frankestraat 24. Aanvang 10.30 uur. Kinderen meer dan welkom.