Super Sinterklaas intocht Winkelcentrum Cronjé met honderden kinderen

0

Alle pepernoten nog eens aan toe zeg,” riep één van de Pieten toen hij bij het Winkelcentrum Cronjé in Haarlem aan kwam. Wat was het zaterdag 23 november druk bij de aankomst van Sinterklaas in de langste en zeker vandaag ook weer de gezelligste winkelstraat van Haarlem.

Honderden kinderen stonden met ouders, opa’s en oma’s of andere begeleiders Sinterklaas op de wachten. Omdat de geluidsinstallatie onder de luifels van het winkelcentrum live was aan aangesloten op de podium microfoon bracht dat enige verwarring op het spannende moment van; waar is de Sint nu? Snel kwam er duidelijkheid. Sinterklaas was aan de zuidkant aangekomen met PakjesBus 12 en ging van daar uit met zijn PietenBand en PepernotenPieten naar de noordkant van de Cronjé. Dat was nog een beste wandeling voor de op leeftijd zijnde Sint want volgens de StratenPiet is de Cronjé is de langste winkelstraat van Nederland.

Aan het eind van de wandeling mocht Sinterklaas even rustig zitten om de door de kinderen ingekleurde kleurplaten in ontvangst te nemen. Omdat niet iedereen tegelijk bij Sinterklaas op schoot kon zitten, hadden de winkeliers voor leuke attracties gezorgd. Zo was er een zweefmolen, een draaimolen en ….. heerlijke poffertjes.

Een reportage van Foto Ad Schaap.