Pletterij debat: Toekomst pand Hudson’s Bay

3

Over de toekomst van het pand van Hudson’s Bay in Haarlem wordt op woensdag 4 december een groot debat gehouden. Het Canadese warenhuis vertrekt op 31 december uit het rijksmonument en voormalige V&D-pand aan het Verwulft.

Eigenaar ASR Vastgoed heeft nog niet besloten wat met het toonaangevende gebouw in de binnenstad gaat gebeuren.

Haarlems Dagblad houdt in samenwerking met debatcentrum de Pletterij een discussiebijeenkomst over een mogelijke invulling van het pand. Het gebouw werd begin jaren dertig van de vorige eeuw als warenhuis ontworpen door architect Jan Kuijt en is door Hudson’s Bay in oude luister hersteld.

Voor het debat zijn zes deskundigen op het gebied van herbestemming van onroerend goed uitgenodigd. Auke Douma (van de Historische Vereniging Haerlem, hij heeft onderzocht of appartementen op deze plek mogelijk zijn), Hans Evers (Centrum Management Groep, deskundige leegstand in de Haarlemse binnenstad), Patrick Haavekost (vastgoeddeskundige Hanson Bedrijfsmakelaars), de Haarlemse stadsarchitect Willem Hein Schenk, Gertjan Slob (retailspecialist dataonderzoeksbedrijf Locatus) en Louis Pirenne, voormalig hoofd van de afdeling cultuur bij de gemeente Haarlem, die vertelt over het idee om een gezamenlijke cultuurbestemming aan het pand te geven.

Info
Pletterij, woensdag 4 december 2019, 20.00 uur.
Toegang: 3 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 1,50.

Advertentie

3 REACTIES

  1. Maak er een groot Hotel van Joh toeristen zat in dit dorp zonder ID die geven we weg aan zwarte piet .

  2. Als ze daar appartementen van gaan maken dan ga je de hoofdprijs betalen dan ben je aan het werk om je huur of je hypotheek te kunnen betalen

Comments are closed.