Verstillende pianomuziek bij Musilenzio

0

Op zondagavond 8 december vindt het 25e Musilenzioconcert plaats met een passend programma. In Gebouw Zang en Vriendschap in Haarlem speelt de pianist Lodewijk Crommelin muziek van de Catalaanse componist Federic Mompou. Het is verstillende muziek van een componist die zelf zei een man van weinig woorden en een componist van weinig noten te zijn.

Lodewijk Crommelin speelt onder meer uit de Música Callada, het magnum opus van Federico Mompu (1893 – 1987). De titel betekent ‘muziek van de stilte’. Het is geïnspireerd op het werk van de mystieke dichter San Juan de la Cruz (1542-1591. Bij uitstek geschikt om op deze muzikaal-meditatieve avond te laten horen en ervaren. Ook speelt Lodewijk stukken uit de Impresiones Intimas, Canciones y Danzas, Paysages, werken waarvan ook vaak een verstillende werking uitgaat.

Alle Musilenzio-avonden worden gekenmerkt door de afwezigheid van applaus tussen de verschillende werken en de ruimte om er tijdens het concert al van na te genieten gedurende de ontstane stiltes. De zaal van Gebouw Zang en Vriendschap zal door beeldend kunstenaar Dick Kreuger weer op maat zijn ingericht om een intieme sfeer te creëren die past bij het verstillende karakter van het concert.

Info
De avond begint om 20:15 uur en zal eindigen om ongeveer 21:30 uur.
Toegangsprijs € 9. Gebouw Zang en Vriendschap, Jansstraat 74zw, Haarlem.
Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Reserveren is daarom aanbevolen: info@musilenzio.nl of jankoet@quicknet.nl of door een bericht via Facebook/musilenziohaarlem.

Musilenzio wordt mede mogelijk wordt gemaakt door Vereniging Het Gebouw Zang en Vriendschap en de Stichting Kunststuk. Organisatie: Jan Koet en Dick Kreuger. Productie: Stichting Kunststuk