Botanical Wasteland op tournee

Een bevlogen poging om de toekomst te omarmen

0

De felgroene proeftuin van muziektheatergezelschap Touki Delphine en Theater Rotterdam-makers Boogaerdt/VanderSchoot gaat in januari en februari 2020 eindelijk op tournee. Het publiek neemt plaats rond een futuristische biotoop vol plastic afval en technopuin, waarin de mens niet langer centraal staat.

De performance van Boogaerdt/VanderSchoot en Touki Delphine is een voorstel voor een nieuwe samenleving waarin vooral de ‘non-humans’ een stem krijgen. Zij maken live, door middel van beeld en geluid, voelbaar hoe het is om één te zijn met natuur én technologie.

Geen ecopreek
Door de destructieve wijze waarop de mensheid zich onze planeet heeft toegeëigend, leven we in een tijd van massale uitsterving. Boogaerdt/VanderSchoot en Touki Delphine houden hierover geen eco-preek; Botanical Wasteland is juist een opgewekte poging om onze relatie met deze onontkoombare toekomst van de wereld radicaal te veranderen.

Touki Delphine & Boogaerdt/VanderSchoot
De verwantschap in het spelenderwijs experimenteren en oprekken van conventies maakt dat de samenwerking vanaf het eerste moment vruchtbare bodem vond. Een beeldend en muzikaal onderzoek dat naturefreaks, artlovers, technerds, digital natives en transhumanisten zal aanspreken.

Bekijk ook het online magazine van Botanical Wastland.

Op 17 en 18 januari staat de voorstelling in de Toneelschuur in Haarlem.