Eén keer per jaar een autovrije zondag

9

De Haarlemse CDA fractie dient tijdens de gemeenteraadsvergadering van 19 december een motie in voor een autovrije zondag. De motie heeft inmiddels al de steun van de SP, ChristenUnie, GroenLinks en de Actiepartij.

Aansluiten Europese mobiliteitsweek
In steden en gemeente door heel Europa wordt in september jaarlijks de Europese Mobiliteitsweek georganiseerd, waar een autovrije dag deel van uitmaakt. Het CDA pleit ervoor om als Haarlem daaraan mee te doen. Eén zondag in het jaar zal een deel van Haarlem afgesloten worden voor verkeer. Om welke straten of wijken het gaat moet volgens de motie in overleg met wijkraden en maatschappelijke organisaties worden bepaald.

Aantal voordelen
Volgens het CDA heeft een autovrije zondag een aantal voordelen: zo draagt het bij aan de leefbaarheid van de stad, doordat straten voor een dag beschikbaar gesteld aan kinderen die op straat willen spelen of Haarlemmers die willen sporten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat inwoners in aanraking zullen komen met alternatieve vervoersmiddelen.

Advertentie

9 REACTIES

  1. Vroeger kon dit, een autovrije zondag. Helaas zijn er nu teveel idioten die dit aan hun laars lappen. Denken kinderen lekker op straat te kunnen voetballen, komt zo’n malloot die die kinderen omver rijdt. Ik zeg, niet doen. Gewoon zelf het besef hebben niet voor elk wissewasje de auto te pakken. Ga lekker lopen of fietsen.

Comments are closed.