Ian Siegal (UK) [solo] bij de Haarlemse Blues Club

"UK's best kept secret"

0

We zijn blij aan te kunnen kondigen dat we deze bluesnight twee bijzondere acts op ons podium mogen presenteren. Allereerst de befaamde Engelsman en wereldburger Ian Siegal. Hij zal een solo-optreden doen, waarin hij zijn publiek als een gids meeneemt op reis naar een prachtige combinatie van ‘bestemmingen’ in de stijlen binnen de rootsmuziek: blues, gospel, folk, country, soul.

Siegal heeft anno nu maar liefst 23 (!) awards op zijn naam staan en Mojo noemde hem al eens ‘UK’s best kept secret’. Zijn solo-optredens, doorspekt met passie en diepgang, zijn zeer indrukwekkend. Siegal is een rasmuzikant, verteller en entertainer in hart en nieren en speelt geen show hetzelfde. Hij improviseert waar je bij staat. En hij is in vorm. Een parel.

Over de support act Richville
Richville is een nieuw project van zanger/gitarist Richard van Bergen en drummer J J Goossens. De muziek van het duo kan omschreven worden als ongepolijst en stripped-down. Geïnspireerd door de periode waarin de Blues overging van akoestisch naar elektrisch.

Richville is een mix van trance-achtige Delta Blues en funky New Orleans second-line ritmes. Blues was oorspronkelijk vooral dansmuziek. Spelend als two-man band legt Richville de focus dan ook op de essentie van deze krachtige en tijdloze muziek: de groove!

In de Tub Thumper studio van Bird Stevens nam Richville hun debuut CD op. Deze CD kwam in september 2019 uit op Tub Thumper Records.

Info
Zaterdag 18 januari, 21.00 uur (zaal open 20.30 uur)
Website: www.haarlemsebluesclub.nl
Adres: Korte Verspronckweg 7-9
Postcode: 2023 BS Haarlem
Ticketshop: https://bit.ly/2C8LsK9

Advertentie