Medewerkers Spaarne Gasthuis stappen 2,5 keer de wereld rond

Het einde van Steptember komt in zicht

0

Elke dag 10.000 stappen zetten; lukt het u? Steptember loopt op zijn eind bij het Spaarne Gasthuis. Iedere deelnemende medewerker gaat nog steeds voor minstens 10.000 stappen per dag. En ze doen er alles aan om dit stappendoel te behalen. Zo blijven ze fit en vitaal en kunnen ze zich optimaal inzetten voor bezoekers en patiënten.

De 829 deelnemende medewerkers hebben samen al ruim 143 miljoen stappen gezet. Om dit even in perspectief te plaatsen: dat zijn genoeg stappen om ruim 2,5 keer de aarde rond te lopen. Al deze stappen waren goed voor meer dan 4,2 miljoen kilocalorieën, ofwel 17 duizend Big Macs. En we zijn er nog niet!

Wereldtop
Eén van de deelnemende teams, team ICT Support, is wel erg fanatiek op weg. Zo fanatiek zelfs dat ze steevast in de top 5 staan van Nederland – op sommige momenten zelfs op nummer 1 – en in de top 70 van de wereld. Dit is een geweldige prestatie, zeker als u bedenkt dat er wereldwijd duizenden teams meedoen.

Competitie en toeval
Rhea Schong, junior IZT-medewerker en deelnemer namens team ICT Support, vertelt hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen. “We hebben van tevoren eigenlijk niet besproken hoe we het gingen aanpakken. Het is wel een sport geworden om de meeste stappen te halen.” Een beetje gezonde competitie is niet de enige reden voor het succes. “We hebben deze maand toevallig allemaal activiteiten die goed zijn voor de stappen. Even naar de kermis, feestweken, vakanties en dat soort dingen. Zeker geen straf dus.

Met de trap
Voor veel mensen is het best een uitdaging om op het werk aan het stappendoel te halen. Voor team ICT Support is dit alles behalve waar. “Als we gewoon onze dagelijkse werkzaamheden doen, dan komen we al een heel eind. Drie van ons zijn werkplekbeheerders en lopen dus de hele dag door het ziekenhuis. Natuurlijk wel alles met de trap!

Eigen tempo
Maar winnen is niet het belangrijkste. Iedere deelnemer heeft zijn eigen tempo en elke stap is er een in de goede richting. Bij team ICT Support zijn ze dat gelukkig niet vergeten. “Ons voornaamste doel is een leuke maand met collega’s. Mét hier en daar een competitief plagerijtje…

- Advertentie -